BAL GİBİ OLUR MU OLUR!

Second Chance Contest’in nostaljik ayağının bu seferki durağı, 1977. OGAE Türkiye ise, Asu MARALMAN klasiği “Bal gibi olur” ile temsil edilecek!

Ülke finallerinde yer almış ama ESC vizesi alamamış şarkıların seçilerek yarıştığı “Second Chance Contest”‘e maalesef 1977 yılında ülkemiz Eurovision Şarkı Yarışmasına katılmadığı için OGAE Türkiye olarak iştirak edemiyoruz. Ama bu durum kulübümüzün bu yarışmaya katılmasına yine de mani olmadı! Zira, OGAE kulüpleri, ülkeleri konsept olarak belirlenen yılda ESC’de yarışamamış olsalar dahi, hem yarışan ülkelere oy verebiliyor, hem de bu kategoride yer alan diğer ülke fan kulüpleri ile “Guest Jury Hits” adı altında yarışma şansına sahipler. “Guest Jury Hits”‘in mantığı ise basit. Yarışma için belirlenen yılda, o ülkede piyasaya sürülen şarkı ile katılım sağlanıyor ve dil, süre ve katılımcının uyruğu gibi “genel takıntılı” konulara bakılmadan temsilci seçilip gönderilebiliyor. Çoğunlukla ülkelerinde klasik olmuş ve listelerden seçilmiş şarkıların mevcudiyeti ise genel kalite ve dinlenebilirliğe büyük katkı sağlıyor.  OGAE Türkiye üyeleri ise “Guest Jury Hits” için gerçek bir Türk Hafif Müziği klasiğini seçerek iddialarını ortaya koydular.

Sözlerini Bülent POZAM, bestesini Selmi ANDAK’ın yaptığı şarkının düzenlemesi ise Hurşit YENİGÜN’e ait. “Guest Jury Hits” kategorisindeki şarkılara bir gözattığımızda, chanson’ların ve melankolik soundun ağırlıkta olduğunu düşünüresek,  70’ler Türk Hafif Müziği “Happy Soundu” örneği olan şarkının şansının ilk 10 hatta Top 5 için bile ziyadesiyle yüksek olduğunu söylemek pekala mümkün. Bu ağır melankolizm dalgası arasında ise öne çıkan favoriler  ise çizgi film “Heidi”‘nin en az kendisi kadar ünlü ve Almanya’da büyük hit olmuş aynı adlı soundtrack şarkısı, Umberto Tozzi’nin İtalyan Popu denince ilk akla gelen klasiklerinden “Ti Amo”‘su ve 70, özellikle 80’lerin unutulmaz efsanevi grubu Fleetwood Mac’in dillere destan albümü “Rumours”‘un flaş şarkılarından “Go Your Own Way”‘i gösterilebilir.

Ağustos sonuna kadar oylaması tamamlanacak yarışmanın sonuçlarının Eylül ayının sonunda açıklanması bekliyor. Yarışma hakkında detaylı bilgiyi resmi sitesinden alabilirsiniz: http://www.sechuk.com/Retro77-Entries.htm