BİRİNCİ YARI FİNALİN ARDINDAN

Dün gece birinci yarı final yapıldı. Rusya, Kıbrıs, Yunanistan, Moldovya, Romanya, Macaristan, Arnavutluk, Danimarka, İrlanda ve İzlanda finale kaldı. Aslına bakarsanız sürpriz çıkmadı denilebilir. Ben kendi adıma Macaristan yerine İsviçre’nin finale kalmasını beklerdim. Danimarka’dan ve Moldovya’dan da çok emin değildim. Buna karşılık İsrail’in elenmesi benim için sürpriz oldu.

Görsel

Dün geceki yarı finalin yıldızı hiç kuşkusuz Rus ninelerdi. Burada onlara gösterilen ilgiyi de görünce, final gecesi Rusya’nın başa güreşeceğini tahmin etmek zor değil. Hatta birinci olurlarsa şaşırmayacağım.

Başından beri adı favoriler arasında geçmeyen Arnavutluk’un müthiş solist performansıyla ön plana çıktığını söylemek yanlış olmaz. Rona’nın performansı tüylerimizi diken diken etti, salonda müthiş bir etki yaptı. Onca gürültülü patırtılı şarkı arasında kız tek başına sahneye çıkıyor, işini yapıyor ve iniyor. Doğru düzgün “led” bile kullanmıyorlar. tamamen şarkıya ve şarkıcıya odaklı bir performans ama neresinden baksanız kolay rastlanmayacak cinsten. Finalde beklenmedik bir şekilde puan toplayabilir çünkü tam da jürilere hitap edecek bir şarkı.

Görsel

Bugün ikinci yarı finalin kostümlü provası var. Can’ı bu defa yarışma bütünlüğü içerisinde sahnede izleyeceğiz. Ne kadar şansımız olduğu o zaman bir parça daha ortaya çıkacak.

YAVUZ HAKAN TOK, BAKÜ, 23 MAYIS 2012