[ONİKİPUAN ÖZEL] ARKA PLANDAKİ KALPLER GİTTİ, GEMİ VE YELKENLİ BUGÜN TAMAMEN GÖRÜNÜR OLACAK!

ap 1605 turkey 3Bugün Türkiye saati ile 11:00’de ikinci kez Crystal Hall’ın sahnesine çıkmaya hazırlanan Can BONOMO ve ekibi adım adım üzerine koyarak çalışmalarına devam ediyor. Perşembe gününden bu yana kaldıkları otelin 8. katında bugünkü prova için hazırlıklarını tam gaz sürdüren temsilcimiz ve  dansçılarını sahnede  yeni detaylar ile izleme şansına sahip olacağız!

Kalpler olmayacak!

İlk provanın ardından eleştirilerin merkezinde yer alan LED görüntülerdeki Kalpler kaldırtılırken, Perşembe günkü provadan farklı olarak arka planda önemli değişikliklerin yapıldığı belirtildi. Sahnenin tasaramınından memnun olmayan projenin koreografı Candaş BAŞ konuyla ilgili olarak: “Gorseller hele o pembe kalpler bize fenalık geçirtti! Çıkartmak için savaş verdik. İlk sahne provasıydı ve sahne çok ama çok şekilsiz. Merkezi bile gözükmüyor. Ortayı  ve kameraları bulmakta çok zorlandı herkes ama provalar bunun için ve  elimzden geleni yapacağız.” şeklinde konuşurken, koreografide de ufak tefek değişimlerin olduğu ama bunun normal izleyici tarafından kolaylıkla algılanacak değişimler olmadığı belirtildi. İlk provadan farklı olarak, ikincisinde kıyafetlerin bir bölümü de kullanılıyor olacak.

Pelerinler ile Yelkenli ve Gemi pupa yelken yol almaya hazır!

Sahne kıyafetinin en önemli öğesi olan Pelerinler de bugün görücüye çıkıyor olacak. Koreografideki detayları yansıtma konusunda çok önemli işlevi olan pelerinler tek koldan bir bilezik vasıtasıyla tutturulacak ve bu sayede genel konsept içerisinde koreografi daha görünür hale gelerek, gemi ile yelkenli figürlerinin oluşturulması sağlanacak ve böylelikle kıyafetli provalar öncesinde diğer ayarlamalar ve gözlemler de ekipçe tamamlanmış olacak. Pelerin dışında Can Bonomo ve ekibi, yarıfinal akşamı giyecekleri ayakkabıları da bugünkü provada kullanacaklar.

Saçlar kısalıyor!

Yarı final akşamı için eşlik eden dansçıların saç traşı olacakları da belirtilirken, İlk provada özellikle çok fazla asılmadıkları gözlemlenen dansçıların sahneye alışma ve diğer teknik değişikliklerin ardından koreografinin ve diğer detayların final şeklini almasını bekledikleri tüm enerjilerini yarıfinal akşamına sakladıkları ve 24 Mayıs akşamı için şimdiden sabırsızlandıkları da eklenenler arasında.