İSPANYA’DAN İLK ON’A OLEY!

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=-t0rkNql_BU?rel=0]

İspanya 2004’ten beri hasret kaldığı İlk 10’a artık bir adım daha yakın! G:sson – Sanchez ortaklığı ürünü “Quedeta Conmigo” sadece İspanya’nın yeni Eurovision şarkısı olmakla kalmayıp, radyo airplay chart’ları ve dolayısıyla listeleri de esir alacak, yılın ilk İspanyolca kitlesel hiti olabilecek bir potansiyele sahip.

İspanya Televizyonu TVE’nin alışılagelmiş Late Night Talk Show formatında hazırlanan programda, ailesi ve dostları sanatçıyı bu keyifli yayında yalnız bırakmadılar. %50 jüri, %50 televote’dan oluşan bir oylama sistemiyle şarkısını seçen İspanya’nın jürisinde ülkenin  birbirinden ünlü müzik kişilikleri yer aldı. Sayısız hite ve projeye imza atan Prodüktörler Sole Giménez, Franco de Vita ve Oscar Gómez’den oluşan jüri, şarkı performansları sonucunda şarkıları değerlendirerek, televoter’ların işini kolaylaştırmaya çalıştılar. Programı he zamanki gibi TVE’nin 1 numaralı sunucusu ve Eurovision oylamalarındaki İspanya sözcülüğünden hatırlayacağımız Bask asıllı Anne Igarbuturu’nun yaptığı , İspanya TV’sinin adlandırmasıyla “Eurovision Gala“’sında, Interval Act olarak, İspanya’nın 1991 temsilcisi Sergio Dalma, Ricchie E Poveri’ hiti “Te Amo” ve Pastora Soler ile düet yaptığı ve Pastora Soler’in son albümünde de  yer alan 80ler klasiği Fiordaliso’nın “Non voglio mica la luna”’nın İspanyolca versiyonu  ile sahne aldı. Pastora gecenin bir diğer düetini ise, 2002 İspanya finalinin ve İspanya’nın son dönem starlarından David Bustamente ile gerçekleştirdi. “Bandera Blanca” ile gözyaşları mendillere teslim edilirken, Pastora Soler üstün yorum gücünü bu kez Vanessa Martin ve Malu ile birlikte seslendirdikleri “Vamos” ile cümle aleme kanıtladı. Üçlü eşsiz ses uyumları ve duyguları uçuşturan  performansları ile salondakileri ve ekran başındakileri büyülemeyi başardılar. 

Oylamanın ilk ayağı jürilerce gerçekleştirildi. Jüri üyeleri finale kalan üç şarkı  “Ahora o nunca”,”Tu vida es tu vida”ve “Quedate Conmigo” ile ilgili fikirlerini söyleyerek 8-10-12 puan sklasına göre  oylarını açıkladılar. Tüm jüri üyeleri ve İspanyol halkı  12 puanlarını “Quedate Conmigo”’da birleştirerek İspanya’nın Bakü şarkısını böylece belirlemiş oldular. Oylama sonucunda, “Tu vida es tu vida” ikinci, “Ahora o nunca” ise 3. Sırada yer aldı. “Quedeta Conmigo”‘nun bestecisi G:sson, 2007 yılındaki İspanyol şarkısı “I Love You Mi Vida”‘dan sonra ikinci kez iberik akdeniz ülkesinin şarkısından sorumlu olacak.

G:sson’ın melodisini The Police’den ödünç alarak 2010’da Danimarka’yı başarıya taşıdığı  “In A Moment Like This”’in izinden giderek, Leona Lewis’in üne kavuşturduğu Snow Patrol’ın “Run”’ının altyapısının üzerine inşa ettiği “Quedate Conmigo”, tam bir Eurovision Power Balladı. Yumuşak Piyano dokunuşları ile başlayan şarkı, Pastora Soler’in oktavlardan oktavlara geçişine eşlik eden zengin orkestrasyon ile doruğa ulaşarak, dinleyiciye adeta bir Rollercoaster hissi yaşatıyor. “İyi bir ballad  İnsanı yükseltir, dibe vurdurur, ağlatır, çoşturur”  diyen aşk acısından kıvrananların yeni başucu şarkısı olmayı da,  diplerde yıllar yılı debelendikten sonra  saygı değer bir ilk 10 sıralama sonucu için yanıp tutaşan İspanya’ya da merhem olabilecek bir şarkı “Quedata Conmigo”. Öyle görünüyor ki, G:sson’ın Carola – Charlee & N’evergreen sonrası Top 5 üçlemesinin yeni halkası Pastora Soler olacak.