LİTVANYA’DA “AŞKIN GÖZÜ KÖR”MÜŞ…

donny montell love is blind

Litvanya’nın yayıncı kuruluşu LRT, 3 mart gecesi düzenlediği final yayınıyla 2012 Eurovision Şarkı Yarışması temsilcisini ve seslendireceği eseri seçmiş oldu: Donny MontellLove is Blind. Performansının ilk yarısını gözleri bağlı olarak gerçekleştiren Donny, vasatın üstünde sayılabilecek bir yorumla Bakü’de Litvanya adına oy toplamaya çalışacak:

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=92wzctYvdx4&feature=related]

Vilnius’tan yapılan canlı yayına konuk olarak ise Fransa temsilcisi Anggun, Malta temsilcisi Kurt Calleja ve Ukrayna temsilcisi Gaitana, Bakü’de seslendirecekleri şarkılarıyla dahil oldular.

Finalde yarışan 14 katılımcının şarkılarında İngilizce yine ağırlıktaydı. Süperfinal aşamasına kalan 3 yarışmacı arasında ise sürpriz değerlendirilen bir isim yer almıyordu:

1- Beissoul – Why

2- The Independent – Baby

3- Multiks – Star

4- Vytautas Matuzas – Take it back

5- Alive Way – Amazed by you

6- Katazina – Euforija

7- Monika – Happy (Superfinal 3.sü)

8- Vig Roses – Come back home

9- Bekeso Vilkai – Letter by letter

10- Donny Montell (Donatas Montvydas) – Love is blind (Superfinal 1.si)

11- DAR – Home (Superfinal 2.si)

12- Simona Milinyte – One of a kind

13- Greta Smidt – The one

14- Sati – Light is the one

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=D5EC5toM6T8&feature=related]

 

Litvanya, ilk Eurovision adımını 1994 yılında atmış; ancak 1995, 1996, 1997, 1998, 2000 ve 2003’te katılım gerçekleştirmemiş çiçeği burnunda bir ülke. Toplam 12 kez yarışmalarda yer alan Litvanya’nın, sadece 2006 yılında elde ettiği 6.lık dışında ilk 10’da kendine bir türlü yer bulamaması da diğer bir ayrıntı..

LRT’nin 3 mart gecesi verdiği Donny Montell kararıyla, 24 Mayıs’ta gerçekleşecek olan 2012 Eurovision Şarkı Yarışması 2.Yarı Final mücadelesinde, Can Bonomo’nun bir rakibi daha belli olmuş oldu.

Gözler bağlı şarkı söyleme klişesini Bakü’de de kullanacağı tahmin edilen Donny, bu vesileyle 90’lı yıllarda Türk Pop Müziği’nin popüler isimlerinden Naşide Göktürk‘ü hatırlamamıza da neden oluyor. Yüreğim Rehin isimli çıkış şarkısıyla yüzbinlerce müzikseverin ilgisini o dönem bir hayli çeken Naşide Göktürk, bir çok konserinde de yine bağlı gözlerle sahneye çıkmış, oldukça sükse yapmıştı:

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=aQh6pLgv5hA&ob=av2n]