ROMAN MI, ORNELLA MI? ALMANYA BAKÜ ÖNCESİ SON DURAKTA

usfb1313 v contentgross

2011’in evsahibi Almanya, bu akşam Türkiye saati ile 21:15’de Bakü temsilcisini seçecek. Ülkemizde de Hotbird ve Astra uyduları vasıtasıyla izlenebilen Das Erste(ARD) ve her zamanki gibi, eurovision.tv showu canlı olarak yayınlayacaklar.

Finale ulaşıncaya kadar süren 7 tur sonunda finale kalan Roman LOB ve Ornella De SANTIS arasındaki finalde Roman LOB mutlak favori olarak gösteriliyor. İlk turdan bu yana oylamada hep ilk sırada yer alan Roman, şarkılarını Ornella’dan sonra seslendirecek.

Ornella ise, özellikle şarkıları kusursuz seslendirdiği için jürinin bugüne kadar övgüsünü almış, Shelly, Yana gibi favorileri geride bırakarak finale kalmayı başarmıştı.

ÖNCE ŞARKILAR SEÇİLECEK 

Programdaki seçim 2010 yılında Lena’nın kazandığı “Unser Star für Oslo”‘nun konseptine göre yapılacak. Her iki sanatçı toplam üç şarkı seslendirirken, bu şarkılardan ikisi, hem Roman hem de Ornella tarafından yorumlanacak ve üçüncü şarkı ise sanatçıların kendileri için özel olarak bestelenmiş bir şarkı olacak. Önce hangi şarkının, hangi sanatçının final şarkısı olacağının seçiminin yapılmasının akabinde, Roman ve Ornella’nın seçilen şarkıları final turunda tekrar seslendirilecek ve oylama sonunda Almanya’yı temsil edecek şarkı televoting ile seçilmiş olacak. 2010 yılındaki formattan farklı olarak, bu yıl daha önceki yedi turda da uygulandığı üzere, televote oyları canlı yayın esnasında an ve an ekran üzerinde yansıtılıyor  olacak. 

(Fotoğraf : Brainpool/ProSieben Willi Weber)