AVUSTURYA: FİNAL KATILIMCILARI BELLİ OLDU, ŞARKILAR BU SABAH TANITILIYOR!

b 36781Bugün Türkiye saatiyle 9:05’de Hitradio Ö3* tarafından tanıtılacak şarkıların sahipleri ORF’nin websitesinden bu akşam itibarıyla resmen duyuruldu. 10 katılımcılı final için 9 isim açıklanırken, 10. katılımcı Wildcard ile belirlenecek.

24 Şubat’ta ORF1’den yayınlanacak finalin duyurulan 9 katılımcısı ise şunlar:

01: !DelaDap
02: Blockstars
03: James Cottriall
04: Krautschädl
05: Papermoon
06: Norbert Schneider
07: Trackshittaz
08: Valerie
09: Conchita Wurst

Ö3 radyosu direktörü Georg SPATT verdiği demeçte, “Ö3 yarışma katılımı için çağrıda bulundu ve ilginin bu denli yüksek olmasından dolayı da çok mutluyuz. Grup ya da solo, renkli ve eğlenceli, sakin ve güzel, seçilen temsilcilerin şarkılarının hepsi 1.sınıf ve yerli müziğimizin ne denli çok yönlü olduğunun birer kanıtılar. Hitradio Ö3 olarak, ülkenin en büyük müzik sahnesi için seçimde bulunmaktan ve ülkemizi temsil etmeye layık bir sanatçının gönderilecek olmasından çok mutluyuz.” şeklinde konuşurken, Avusturya Televizyonu Eğlence yayınları müdürü Edgar Bohm ise Hitradio Ö3 ile ortaklıklarının başarısına ve bunun Bakü için yaratacağı başarı şansına vurgu yaptı.

10. ve son katılımcı ise ORF tarafından internet üzerinden yapılacak başvuruların sonundaki seçime göre verilecek. Şarkı gönderimi aşağıdaki linke yapılabilir:

http://cluboe3.orf.at/?pageID=181&action=showQuest&itemID=59

Şarkı gönderim kuralları ve Avusturya Televizyonu ORF’nin açıklamasına aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz:

http://oe3.orf.at/aktuell/stories/540564

*Bu sabah yayınlacak “Wecker” programını dinlemek için link:

http://ms01.oe3.fm/oe3metafiles/Player/Player.html