OGAE İZLANDA’YA JÜRİ SEÇİM GÖREVİ!

trkiye12OGAE İzlanda, İzlanda TV’si RUV tarafından her yıl Eurovision öncesinde yayınlanan ve Eurovision şarkı yarışmasında yarışacak şarkıların değerlendirileceği „Alla leið” programında jüriye davet edildi.

5 kişilik jüride geçtiğimiz yıl ülkeyi yarışmada temsil eden Hera Björk dışında, İzlanda’nın Eurovision yarışmasındaki  ilk temsilcisi ICY grubun elemanı ve 2007’de de Helsinki’de yine ülkesini “Valentine Lost” ile temsil eden ama bunun dışında 1991 yılında Just 4 Fun üyesi olarak da Norveç adına yarışmış Eirikur Hauksson da jüride yer alırken. Ülkenin bir başka Eurovision temsilcisi Pall Oskar hem yarışmayı sunmayacağını, hem de jürideki görevinden ayrıldığını açıkladı.

Ülke jürisindeki 3. isim ise Valgerður Guðnadóttir olacak. Ülkenin tanımmış opera sanatçılarından olan Guðnadóttir’ın Eurovision ile herhangi bir bağlantısı bulunmuyor. Ancak, İzlanda Televizyonu RUV, Eurovision harici bir isim olarak kendisini showa dahil etti. 5 kişilik jüri ekibinin Pall Oskar’ın ayrılması sonrası kalan son üyesi konusunda belirsizlik devam ederken, bu ismin İzlanda’da Eurovision denince ilk akla gelen isimlerden biri olarak kabul edilen Reynir Þór Eggertsson ya da yine bir “dış ses” olarak klasik müzik kökenli bir isimle doldurulması

 bekleniyor.

Nisan ayında çekimleri yapılması beklenen show’un Eurovision’dan hemen önce gösterileceği açıklandı.

(Kaynak: FASES-OGAE İzlanda)

(Haber: Osman KURAL)