İZLANDA MÜZİĞİNİN DEVLERİ RUV ANKETİNDE!

songvakeppi 20122

İzlanda Devlet Televizyonu RUV, “Eurovision’da Kimi görmek istersiniz?” başlığı altında yeni bir anket yayımladı. Ankette, alternatif’den pop’a sayısız İzlandalı star mevcut!

Son bir kaç yıldır ülke finallerini “maraton” temposunda ve uzunluğunda hazırlayarak, Eylül ayında ilk turlara start veren RUV, bu yıl alışılmışın dışında  farklı bir yöntemle,  öncelikle kamuoyunun “nabzını” öğrenerek kolları Bakü için sıvıyor. Hazırlanan 30 kişilik listede Eurovision’da daha önceden yarışmış Pall Oskar, Eurobandit, Yohanna gibi sanatçıların dışında, Ülke müziğine yön veren ve Dünya çapında sükse yapmış uluslararası starların varlığı da dikkat çekici.

Listede 90lardan bu yana avant-garde müziğin tartışmasız Divası Björk’den, İtalyan kökenleri olan ve birkaç yıl önce “Jungle Drum” şarkısıyla listelerde fırtına kopartan Emilliana Torrini’ye, Buzlar ülkesinin Indie atlıları Gus Gus’dan, ülkenin alternatif müzik’deki medar-ı iftiharları Sigur Ros ve ayrıca grubun nev-i şahsına munhasır front man’i Jonsi’ye kadar geniş yelpazede bir all star kadronun yer aldığı rahatlıkla söylenebilir.

Top 30’dan yalnızca “üç tanesinin” seçilerek oylandığı ankete aşağıdaki linkten ulaşabilir, favori sanatçı ya da gruplarınızı oylarınızla destekleyebilirsiniz:

http://vefir.ruv.is/kosning/songvakeppnin-2012/

(Kaynak: RUV)

(Haber: Osman KURAL)