İSVEÇ SON HEAT’E HAZIR!

melodifestivalen1

İsveç’de geleneksel olarak düzenlenen ve birinci olan şarkının Eurovisionda İsveç’i temsil etmeye hak kazandığı Melodifestivalen yarışması bu hafta dördüncü ve belkide en çekişmeli Heat’ine ev sahipliği yapacak. Tanıdık isimleri gördüğümüz bu Heat’de aynı zamanda Dünyaca ünlü tanınmış aranjör RedOne’ın da yazdığı “Dance Alone” parçası da yarışacak. İşte adaylar:

Melody Club – “The hunter”
Julia Alvgard – “Better or worse”
Lasse Stefanz – “I surrender”
Linda Pritchard – “Alive”
Anders Fernette – “Run”
Linda Bengtzing – “E de fel på mig”
Nicke Borg – “Leaving home”
Love Generation – “Dance alone”

 Linda Pritchard geçen sene Melodifestivalen’nin ilk Heat’inde “You’re making me Hot, hot, hot” ile yarışmış, finale kalamamasına rağmen şovu ve gösterdiği enerjisiyle  adından günlerce söz ettirmişti. (http://www.youtube.com/watch?v=Xzdo6X0iXLA )

Linda Bengtzing ise, yıllarca Melodifestivalen’e katılmış ve en son 2008’de katıldığında  4. olmuştu. (http://www.youtube.com/watch?v=OhTo8Tffe5w  )

Bu akşam ki Heat’de izleyeceğimiz şarkıların Genel Prova performanslarını aşağıdaki linkten izleyebilirsiniz:

http://svtplay.se/v/2338363/melodifestivalen/smyglyssna_pa_love_generation_-_dance_alone?sb,k151375,1,f,-1

Bakalım bu çekişmeli yarıfinalin galibi kim olacak? Hangi iki isim finale çıkmaya hak kazanacak,hangi isim şansını ikinci şans turuna bırakacak.  Linda Pritchard ve Linda Bentzing bu sefer amaçlarına ulaşacaklar mı yoksa yine boyunları bükük mü yarışmadan ayrılacaklar? Bu sorular ve daha fazlası için, kısacası, Bu cumartesi Melodifestivalen dördüncü Heat’ini kaçırmamalısınız!!

Melodifestivalen’in 4. Heat’ini bu akşam TSİ ile 21:30’dan itibaren http://svtplay.se/ adresinde izleyebilirsiniz.

Bahadır DEMİRCİ