Türkiye finalde…

untitled1nl1
Eurovision 2007 yarı final gecesi sona erdi. Ülkemizi Eurovision’da temsil eden Kenan Doğulu “Shake It Up Şekerim” ile finale yükseldi. Türkiye finalde 22. sırada yarışacak.

İşte finale çıkan ülkeler ve yarışacakları sıra:

3. Beyaz Rusya
4. Makedonya
7. Slovenya
8. Macaristan
11. Gürcistan
14. Letonya
17. Sırbistan
21. Bulgaristan
22. Türkiye
24. Moldova
Direk finalde yarışacak ülkeler:

Bosna hersek
İspanya
İrlanda
Finlandiya
Litvanya
Yunanistan
İsveç
Fransa
Rusya
Almanya
Ukrayna
İngiltere
Romanya
Armenia
Yarışmanın dün gece yapılan yarı finali, Finladiya Televizyonu YLE’nin organizasyonuyla Avrupa Yayın Birliği (EBU) üzerinden 42 EBU üyesi ülkenin yanısıra Avustralya ve Japonya ile İspanya Televizyonu TVE’nin kablolu yayını aracılığıyla ABD ve Güney Amerika’da da ilgiyle izlendi.

Helsinki Hartwall Arena Buz Hokeyi Salonu’nda düzenlenen ve yüzmilyonlarca insanın canlı yayından izlediği yarı finalde Kenan Doğulu ile birlikte podyuma çıkan dansçılar Dominique, Jessica, Charlie ve Sarah’nın giysileri de salondaki 12 bin kadar seyircinin beğenisini kazandı.

Sahnenin küçük olmasının Doğulu’yu etkilemediği gözlenirken, profesyonel yaklaşımla başarılı bir biçimde parçasını sunan Doğulu, canlı olarak güzel bir performans sergiledi.

Kenan Doğulu ve dansçılarının Harem temasından yola çıkılarak hazırlanan giysilerinde yaklaşık 50 bin Swarovski kristali kullanılması da gözlerden kaçmadı.

Doğulu’nun ceketinin iç kısmında 11 bin taş ve elişi süslemeler ilk bakışta göze çarpmasa da, Doğulu’nun dönüş hareketlerinde ceketinin iç kısmındaki taşlar ilgi çekerken, dansçı kızların yüzlerinde kullanılan Swarovski kristalleri ilginç görüntüler yarattı.
 
İngiliz asıllı Dominique, Sarah ve Charlie ile Finlandiyalı Jessica’nın 22 ayar altın suyuna batırılmış kumaştan yapılan giysilerinin üst bölümü ile giysilerin tümünde yer alan kristaller sahnede adeta bir ışık seli yarattı.

Koreografisinde caz ve oryantal figürlerinin de yer aldığı dansta Doğulu, şarkıdaki Türk ezgileri bölümünde cebinden çıkardığı mendilini sallayarak yaptığı halay figürleriyle seyircileri coşturmayı başardı.

Doğulu için özel hazırlanan sanatçının boynundaki küçük altın rengi papyon, giysisine renk katarken, giyside Türk bayrağının renklerini taşıyan Doğulu, şarkısının sonunda büyük alkış topladı. Doğulu seyircileri selamlayarak sahneden ayrıldı.

Yarı finalde en yüksek oyu alan 10 ülke, yarın yapılacak ve 24 ülkenin katılacağı finalde yarışacak.

Finali kazanan ülke, 15 Mayıs Salı günü EBU’nun organize ettigi promosyon turuna çağrılacak. İsveç ile başlayan organizasyon, Danimarka, Hollanda, Almanya ve İspanya’da verilecek konserlerden sonra Yunanistan’da sona erecek.

İşte Kenan Doğulu’nun Eurovision yarı finalindeki performansı:

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=Br7CxkCF4VY]