“O GECE SERTAB ÇIKTIĞINDA, ODAYA SESSİZLİK HAKİM OLDU… MUHTEŞEMDİ…”

alenkasertabhr9

Alışılagelmişin dışındaki sesiyle Alenka Gotar’ın, Cvet Z Juga adlı eseriyle Helsinki’nin en çok konuşulacak isimlerinden birisi olacağında herkes hemfikir. Onikipuan.com 7.hafta oylamasında 126 puan alarak Ukrayna ve Gürcistan’ın ardından 3.sıraya yükselen Slovenya temsilcisi, özel röportajımızda ilginç değerlendirmelerde bulundu.İşte Alenka Gotar’ın sorularımıza verdiği yanıtlar.

Sesiniz ve yorumunuz olağanüstü. Ancak opera, günümüzde daha çok sanatsal yönüyle karşımıza çıkıyor ve popüler ve alternatif müzik akımlarını tercih eden yaygın genç kesimlerin ilgi alanının biraz daha dışında kalan bir müzik türü aslında. Buna katılıyor musunuz? Bu yönüyle Slovenya’nın Helsinki’de şansı nedir?  

Göreceğiz. Ben gerçekçi bir insanım. Her zaman herşey olasıdır. Belki yarışmayı kazanmayı arzulayan ülke toplumları ve siz fanlar, biz sanatçıların bu söylediğine pek katılmazsınız ancak benim için asıl önemli olan bu büyük deneyimi tatmak, bu güzel süreci yaşamak. Derece, başarı çok güzel ama çok da önemli bir sonuç alenka1zz1beklemiyorum. Ülkenizin size güvenmesi ve bu heyecanı yaşayacak olmanız, paylaşacak olmanız çok güzel. Dediğim gibi herşey olabilir. Kim geçen yıl Lordi’nin kazanacağını tahmin edebildi ki? Bu yıl da her sonuca hazırlıklıyım, herkes de hazırlıklı olmalı.

Size bir müjdemiz var aslında. 40 kadar Türk Eurovision fanının katıldığı oylamamızda geçtiğimiz hafta büyük bir çıkış yaparak 3.lüğe yerleştiniz. Aslında bir çok fan oylamasında ilk onda yer aldığınız görülüyor. Bu, beklediğiniz bir sonuç mu?

Bu müthiş birşey. Açıkçası bu kadarını da beklemiyordum. Bahislerde de yüksek şans veriliyormuş sanırım, çok takip edemiyorum. Seven, destekleyen herkese çok teşekkürler. Dediğim gibi realistiğim, herşey o gece belli olacak.

Sizce Eurovision Şarkı Yarışması politik bir yarışma mı?

Umarım değildir, benim için değil.

Shake It Up Shekerim ve Kenan? Yorumuzunu alalım. Muhteşem şarkı ve inanılmaz bakımlı, yakışıklı bir çocuk (Sakın ona söylemeyin bunu!) Umarım Helsinki’de tnalenka2ai2tanışma ve onu daha yakından tanıma imkanımız olur. Onun için en iyisini diliyorum, gerçekten.

Biliyor musunuz, Slovenya’nın Eurovision’da Türkiye için çok önemli bir yeri var. 2003’te ülke puanları açıklanırken kıyasıya bir mücadele sonrası en son Slovenya’ya bağlanıldı ve sizin televoting sonuçlarınız sonrası verdiğiniz 10 puanla Sertab’ın birinciliği kesinleşti. Hala o görüntüleri büyük bir heyecanla izleriz. Siz, o gece takip etmiş miydiniz yarışmayı? Oooo evet. O an ve o gece benim için de muhteşem dakikalardı inanın. Yarışmayı tanıdığım en müthiş mezosopranolardan birisi olan Salzburg Müzik Akademisi’nden Monika Bohinec ile birlikte izliyorduk. Sertab’ın sırası geldiğinde sustuk ve 3 dakika boyunca büyük bir hayranlıkla o unutulmaz performansı izledik. Şarkı muhteşemdi. Haketti ve kazandı. Müthişti.

Daha önce takip ediyordunuz yani Eurovision’u? Çok değil açıkçası. Yine de küçük yaşlarımda televizyonda izlerdim ama bir gün buraya katılacağım hiç aklıma gelmezdi. Şu an büyük onur duyuyorum. Ben Eurovision gibi büyük bir organizasyonda sevgilim Slovenya’yı temsil edeceğim.

Bu yıl favoriniz var mı? Helsinki’den sonra sıra Balkanlarda mı sizce?

Bir kaç sevdiğim şarkı var. Ne olacağını o gece göreceğiz.

Slovenya katılımcılarından favoriniz var mı peki? Mr.Nobody, Stop,…

tnalenka3hw8Ülkemiz her yıl bence kaliteli şarkılarla katılıyor ancak küçük ve çok tanınmayan bir ülke olduğu için yeterli sonucu alamıyor diye düşünüyorum. Sestre ve Samo Ljubezen bence çok iyiydi, Tanja Ribic’i de çok severiz.

Türkiye ve Türk insanı hakkındaki görüşleriniz… Ziyaret ettiniz mi daha önce?

Hiç bulunmadım. Türkiye’nin methini çok duyuyoruz, bu topraklarda Türklere karşı bir sempati vardır. Mutfağınızı çok seviyorum, belly-dance öğrenmiştim yıllar önce, gerçekten çok severim dans etmeyi. Müziğiniz çok güzel, bir tatilimi Türkiye’de geçirmeyi çok isterim. Türk kültürü çok ilgimi çekiyor ve Helsinki’de bana Türkiye’de nereleri gezeceğimi ne yapmam gerektiğini söyleyecek muhteşem insanlarla yani sizlerle tanışacağım için çok mutluyum.

Türkiye’ye son mesajınızı alabilir miyim? Ve Helsinki’ye gelecek olan Türklerden bir talebiniz var mı?

Umarım hepiniz şarkımı çok beğenirsiniz. Ve umarım bir gün Türkiye’ye gelir, o güzellikleri tadabilir, sıcak insanlarla tanışabilme olanağı bulabilirim. Helsinki’de görüşmek dileğiyle

Çok teşekkür ederiz. Bol şans, başarılar Alenka

Röportaj: Volkan ABUR

Kapak: Özgün GÜNYAR

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=jiShCwGQl1c]