Isvec 2007: Helena Paparizou ve Ace of Base medya kusatmasinda!

mf 05Isvec televizyonu SVT’nin ulusal finale kalan 28 sarki ve besteciyi aciklamasi uzerine medya sarkilarin kimin tarafindan seslendirilecegi uzerine spekulasyonlara basladi.

Aftonbladet’in haberine gore Isvec’te finale kalmaya basaran Yunanli besteci Dimman’in “Hipopta Vlemata”adli sarkisini SVT Helena Paparizou’ya teklif edecek. 2005 Eurovision’u birincisi ve Isvec vatandasi Paparizou’nun bu teklife nasil bir cevap verecegi merak konusu.

 Yine Aftonbladet’in bugunku haberine gore Isvec finalinde yarisacak 4 wild card (joker) finalistten birinin ozellike 90’li yillarda oldukca populer olan dunyaca unlu Isvec’li grup Ace of Base oldugu soyleniyor.

Isvec finalistlerinin aciklanmasindan sonra dikkat ceken diger isimlerin basinda ise 1996’da Isvec’i One More Time grubunun bir uyesi olarak temsil eden Nanne Gronvall geliyor. Gronvall 1996 sonrasi 2001 Britanya finalinde ve 2005’te yine Isvec finalinde yarismis ancak Eurovision’a gitmeyi basaramamisti. Nanne’nin yani sira listede gecen sene Isvec finalinde yarisan Sonya ve Andreas Johnsson da bulunuyor.

Ote yandan, 2006 Eurovision’unda “Tornero” adli sarkiyla Romanya’yi temsil edip dorduncu olan Mihai Traistariu’nun da Isvec 2007 icin sarki yolladigi, ancak ilk 28’e kalamadigi aciklandi.

Isvec TV’si joker finalistleri ve sarkilari seslendirecek sanatci isimlerini Aralik ayinda aciklayacak. Dort yari final ve bir ikinci sans elemesinin ardindan on sarkilik Isvec ulusal finali 10 Mart 2007’de 2000 Eurovision’una ev sahipligi yapan Stockholm Globen Arena’da gerceklestirilecek.  

Kaynak: Aftonbladet

Haber: Umut Certel