Provalarda Yedinci Gün Tamamlandı!

Eurovision 2021’in provaları tüm hızıyla devam ediyor. Provaların yedinci gününde Gürcistan, Arnavutluk, Portekiz, Blugaristan, Finlandiya, Letonya, İsviçre ve Danimarka’nın ikinci provalarını izledik. İşte ekibimizden provalar hakkında detaylar;

– GÜRCİSTAN

Maalesef hiçbir albenilisi olmayan bir şarkı . Sanatçının profesyonelliği belli olsa da bu, şarkıyı kurtarmaya yetmeyecek

Hakan

Ben ilk başlarda bu şarkıyı hiç birşeye benzetememiştim. Ama sahnede gayet başarılı. Tornike zaten çok iyi bir şarkıcı. Yıldızlar, gece ve deniz konsepti çok orijinal olmasa da şarkıya yakışmış. Şarkı sözlerinin Tornike’nin üzerine yansıtılmasıyla orijinal birşey yakalamaya çalışmışlar. Bence finali hak ediyor.

Güneç

– ARNAVUTLUK

Arnavutlar sıradan şarkıları gerçekten güçlü performanslarla farklı bir yere taşıyorlar, bu şarkı da bunun güzel bir örneği. Finale çıkacağını umuyorum ancak finalde iyi bir derece alacağını düşünmüyorum

Hakan

Anxela sahneyi ateşe verdi. Göz yoran ışık oyunları yerine renkli dumanlar kullanılması hem daha keyifli hem de daha heybetli olmuş. Anxela müthiş bir ses ve kameralarla iyi anlaştı. Sahneye de çok yakışıyor. Ama kıyafetini beğenmedim.

Güneç

– PORTEKİZ

1930 yılının New York’undan bir şarkı sanki . Sahne ve ışıklar performans ile bütünleşiyor . Cesur bir katılım

Hakan

Başlangıçtaki siyah beyaz bar konsepti hoşuma gitti. Ama daha sonra o ışıklar renkler çok zorlama olmuş. Vokaller de kulağa zorlama geliyor. Sokak lambaları arasında yürüyen dev kadın figürü biraz olaya anlam katıyor ama genel anlamda beğenmedim.

Güneç

– BULGARİSTAN

Bu şarkı sahneye çok yakıştı. Müthiş bir performans. Finalin iddialı şarkıları arasında …

Hakan

Samimiyet, duygusallık, yaratıcılık, yetenek, her şey bu sahnede. Uçurum, deniz, yıldızlar, birkaç performansta daha gördük ama Bulgaristan bu şarkıya çok yapıştırmış. Akan altın tozu ve eski fotoğraf detayı da şarkının hikayesine çok uymuş. Victoria, ciyaklamadan da şarkı söyleyebileceğini gösteriyor.

Güneç

– FİNLANDİYA

Bence kötü bir rock şarkısı. Sahnede albenisş olan bir durum da ortada yok

Hakan

İlk provalarında da aynı şeyi hissettim: Birşeyler eksik. Şarkı zımba gibi, grubun enerjisi tavan, ama birşeyler eksik gibi. Sahnede kırmızıyi ağırlıkta kullanmaları kanı mı alevi mi çağrıştırmak için kullanılmış bilemedim. Ama sondaki o çığlık olayı bitiriyor zaten 👍

Güneç

– LETONYA

Maalesef bağırtıdan ibaret bir şarkı . Performans iyi olsa da şarkı katlanılır gibi değil

Hakan

Performansta sevdiğim şey kostümlerin rengi oldu. Sahne ışıklandırmaları bana çok göz yorucu geldi. Samanta’nın sesi çok güçlü ve gürül gürül olmakla beraber bir süre sonra kulak tırmalıyor. Vokalistlerin maskeli gizem olayı da bana biraz itici gelmeye başladı. Ama Samanta’nın sahne enerjisi güzel.

Güneç

– İSVİÇRE

Dudak uçuklatan bir ses şöleni. Fazla söze gerek yok , nakaratta uçuyor şarkı

Hakan

Tam bir vokal şov. Gjon muhteşem bir şarkıcı ve bunun yanı sıra şarkı koreografiyle çok güzel desteklenmiş, koreografi şarkının ruhunu yansıtmış. Sahnede Gjon bulunduğu platformu çok iyi kullandı. Bendeki tek soru işareti kıyafet oldu.

Güneç

– DANİMARKA

Son sırada ilaç gibi geliyor. Çok tatlı ve enerjik bir performans

Hakan

Yine pembe mavi disko ışıkları. Bu sefer sahnede gördüğümüz iki ayrı platformda performans sergileyen iki sempatik müzisyen. Şarkıyı söyleyen Jesper belli bir süre platform üstünde kıvranarak şarkı söyledikten sonra tuvalete yetişircesine kendini sahneye atıyor 😁. 80’ler konseptli eğlenceli bu şarkı bakalım finale çıkacak mı.

Güneç

Haber: Cem Bulut