12Puan Yorumluyor: Hollanda

Büyük bir heyecanla beklediğimiz Eurovision’a kavuşmamıza artık haftalar kaldı. Rotterdam’da yarışacak 39 şarkıyı hepimiz bol bol dinledik. Kimini sevdik kimini de sevmedik. 12Puan olarak ekibimizin ve üyelerimizin şarkılarla ilgili yorumlarını da sizlerle paylaşmak istiyoruz.

Hollanda: Jeangu Macrooy – Birth Of A New Age

Grow, geçtiğimiz sene en sevdiğim, favori şarkılarımdan biriydi. Jeangu bu sene bu şarkıyla gelince başta bir emin olamadım. Sonra mantıklı düşününce zaten ev sahibisin, tekrar kazanmak gibi bir iddian yok. Neden tarihine dönüp Surinam’a bir göz kırpmayasın ki? Bence Hollanda’nın böyle bir klip, böyle bir şarkı ile gelmesi hem çok cesurca bir hareket hem de çok ince bir davranış. Şarkıyı da çok başarılı ve derin buluyorum. Hollanda’ya bu katılımı ilgili sonsuz saygı duyuyorum.

7/10

Burak K. (BKY)

Sanırım bu kadar üzücü olaydan sonra Hollanda’nın tek ilgilendiği şey yarışmayı kazasız belasız atlatmak olacak. Bu tarzı sevenin sevebileceği bir şarkı ancak şanslı olacağını düşünmüyorum. Ev sahibi olarak güzel mesajlar vererek keyfini çıkaracaklar.

5/10

Tuğberk I. (TUG)

Sömürgesi̇ni̇n bağimsizliğini elde etmesi̇ sonrasi ülkesi̇ne kabul etti̇ği̇ etni̇k kökenli̇ vatandaşlarindan duyduğumuz bu şarki ev sahi̇bi̇ olma avantaji ve etni̇k köken nedeni̇yle son siralarda yer almaktan kurtulabi̇li̇r di̇ye düşünüyorum. Onun dişinda vasat bi̇r şarki .

5/10

Ümit K. (UKA)

Geçen seneki şarkısından iyi olmasına rağmen benim için hala kötü bir şarkı. Finalde izleyenlere oy attırmak için bir etki bıraktırcağını sanmıyorum. Aynı zamanda jürilerden de puan toplayabilecek bir şarkı değil. Kısacası genelde ev sahiplerinin sıklıkla gönderdiği yetersiz şarkılardan biri sınıfına eklendi benim için.

2/10

Mert T. (MTO)

Bu yil cok daha farkli bir katilimla karsimiza cikiyor Jeangu. Dogdugu ulke Surinamin etnik kimligini ortaya cikaran katilimla ESC tarihinin en ozgun ev sahibi temsilcisini sunuyor bizlere. Cok renkli bir sahne ve guclu vokallerle oy almaya calisacak ev sahibimiz bakalim bunda ne derece basarili olacak

6/10

Tolga I. (TOL)

İlk başlarda nefret etmiştim, dinledikçe “fena da değilmiş” hissine kapıldım. Ama yine de gospel veya ayin tarzı müzikleri pek sevmediğim için listemde yukarılara çıkmasına imkan yok. Direkt finaldeki yarışma sırası avantajı başarı getirir mi, pek sanmıyorum.

5.5/10

Ader B. (BAD)

Birth of a New Age Eurovision sahnesinde dinlemeye alışık olmadığımız bir şarkı, Eurovision’a çeşitlik getirmesi çok güzel birşey. Jeangu’nun kendine has bir sesi var ve şarkıyla da uyum içersinde. Ancak Jeangu’nun sesi, şarkının yavaş ritmi ve melodinin ilerleyemeyişini kurtaramıyor.

4/10

Yiğit K. (YIG)

Geçen yılın şarkısı ile karşılaştırdığımda sanki o daha iyiymiş gibi geliyor. Fakat bu şarkıda da farklı bir durum var. Etnik müziğin modernize edilmiş hali. Ortalamanın bir tık üstü diyebiliyorum.

5/10

Berkay K. (BER)

Kaliteli bir şarkı. Özgün tarzıyla akılda kalıyor. Final performansı son sıralara düşüp düşmeyeceğinde belirleyici etmen olacak.

5/10

Cem B. (CBU)

Yapılan değerlendirmeler sonrası ortalama puanı: 4.9/10