HOOVERPHONIC YENİ SOLİSTİYLE YOLA DEVAM DEDİ

Belçikalı grup Hooverphonic, Rotterdam’da yapılacak 2020 Eurovision Şarkı Yarışması için 1 Ekim 2019 tarihinde Belçikalı yayımcı VRT tarafından seçilmiş, Release Me adlı parçalarıyla 2020 yılında Eurovision Şarkı Yarışmasına katılması resmileşen ilk grup olmuşlardı. Şarkının vokallerini üstlenen solist Luka Cruysberghs‘in buğulu sesi pek çok fan tarafından sevilmişti. Covid 19 tedbirleri kapsamında Eurovision Şarkı Yarışması tarihinde ilk defa iptal edilince grubun Eurovision heyecanı diğer sanatçılar gibi yarım kalmış oldu. Fakat Belçikalı yayımcı VRT 23.03.2020 tarihinde yaptığı bir duyuruyla Hooverphonic grubunun 2021 yılında da Belçika’yı temsil edeceğini ilan etti. Fakat Belçikalı grup, EBU tarafından Covid 19 tedbirleri çerçevesinde gerçek yarışmaya alternatif olarak hazırlanan Eurovision Europe Shine A Light programında diğer katılımcı sanatçılarla Katrina and the Waves’in 1997 şampiyonu Love Shine a Light adlı şarkıyı söylemeyi reddederek şimşekleri üzerine çekti.

Son alınan bir habere göre grup eski solistleri Geike Arnaert ile yollarını tekrar birleştirmeye karar verdiler. VRT’nin ve grubun Twitter hesaplarından yapılan açıklamalara göre Geike Arnaert, 2021 Eurovision Şarkı Yarışmasında Belçikalı grubun solisti olarak sahnede yerini alacak..

Alex Callier ve Raymond Geerts ve Geike Arnaert’ten oluşan Belçikalı grup Ekim 1995 yılında kurulmuştur. Trip hop, alternatif, elektronika, elektropop ve rock tarzlarında müzik yapmaktadırlar. Grubun ilk kurulduğu dönem solist olan Geike Arnaert 2008 yılında kariyerine solo olarak devam etmek istediğini belirterek gruptan ayrılmıştır. Ardından Hooverphonic grubu sırasıyla Noémie Wolfs ve Luka Cruysberghs’in solistliğinde müzik kariyerlerine devam etmişlerdir.

Grubun Eurovision 2020 için hazırladıkları Release Me adlı parçanın videosunu sizlerle paylaşıyoruz.