OGAE VIDEO CONTEST’TE HEYECAN DORUKTA

Her sene OGAE kulüplerinin ülkelerine ait seçtikleri video klipleri yarıştırdıkları OGAE Video Contest’in 18.’si başladı. İlk kez 2003’te yapılan yarışmanın ev sahibi, geçen sene Maruv – Siren Song ile kazanan Ukrayna. 24 video klibin yarıştığı yarışmada ülkemizi bu sene Can Bonomo – Sen Bunları Duyma klibi temsil ediyor.

Video klipler listesine baktığımızda Can Bonomo gibi daha önce Eurovision sahnesinde yer almış başka isimlerle de karşılaşıyoruz: Malta’dan Claudia Faniello, Estonya’dan Elina Nechayeva, Çek Cumhuriyetin’den Lake Malawi ve Kıbrıs’tan Ivi Adamou. Bu isimlerin yanında, bazı kulüpler de 2020 Eurovision Şarkı Yarışması’nın iptalinden dolayı sahne alamamış sanatçılarını bu yarışmada kendilerini temsil etmesini istemişler. Bu isimler Bulgaristan’dan Victoria, Kuzey Makedonya’dan Vasil ve İtalya’dan Diodato.

Yarışma, tüm kulüplerin puanlarını Eurovision usulü OGAE Ukrayna kulübüne göndermesi ile tamamlanacak. 24 şarkının tamamına şu web sitesinden ulaşabilirsiniz:
https://ogaeukraine.org/2020/10/16/ogae-video-contest-2020/?fbclid=IwAR1Q9MjQdW3EhaGJB9FSLQaTw8TvVDrZJBLrz5tr98OoFhoPo6yKvNNbfgQ