SALVADOR-ROBIN GERGİNLİĞİNDE YENİ BİR ADIM DAHA!

2017 Eurovision Şarkı Yarışması’nı “Amar pelos dois” isimli şarkısı ile kazanarak Portekiz’e ilk birinciliğini getiren Salvador Sobral, birinciliğinin ilk dakikalarında yaptığı açıklamalar ile yeni bir tartışmanın fitilini yakmış oldu.

Ödülünü alırken “bu zafer tek kullanımlık, hiç bir anlam ve duygu içermeyen fast food müziklerine karşı, gerçek müziğin, duyguların zafediridir” şeklinde açıklamalarda bulunmuştu. Müziğin evrenselliği, yoğunluğu ve kendi müziğinin insanlara gerçekten dokunduğunu, bunun da asıl zafer olduğunu savunan Salvador’a tepkiler çok gecikmedi.

“Fast food müziği” denebilecek, dönemsel şarkıcıların en büyük üreticilerinden olan İsveç’in temsilcisi Robin Bengtsson, bu sözlere içerlemiş olacak ki Instagram üzerinden Salvador’a cevap verdi.

Zaferi için Sobral’ı tebrik eden Bengtsson; “Şarkını ve performansını çok beğendim. Fakat kazandıktan sonra yaptığın konuşma, gerçek bir kazananın yapacağı konuşmanın seviyesinin altındaydı. Senin güzel şarkın gibi fast food müzik de doğru zamanda ve doğru yerde kullanıldığı takdirde dünyanın en iyi şeyi olabilir. Müzikte herkes için yer vardır. Avrupadaki tüm dostlarım, umarım yeniden görüşürüz.” şeklinde bir açıklamada bulundu.

Şu an tüm gözler Salvador’un (ya da kardeşi Lucie’nin) üzerinde. Portekiz cephesinden nasıl bir açıklama geleceği en büyük merak konusu. Tartışma alevlenecek mi, yoksa tatlıya mı bağlanacak bunu zaman gösterecek.

Umarız kendisine jüriden 12, halk oylamasından 10 puan veren İsveç’e karşı, Salvador’un tutumu yapıcı olur.