KIEV SAHNESİ HAZIR!

Eurovision Şarkı yarışmasına bir aydan kısa bir süre kaldı. Organizasyonla ilgili en merak edilen konulardan biri de Eurovision Sahnesi… Tasarımını MTV ödül törenlerindeki sahneleri de tasarlayan Florian Wieder’ın tasarladığı sahnenin ana teması Mayıs ayında Kiev’in Avrupa’nın merkezinde olacağı üzerine kurulmuş.

Wieder, Eurovision severlerin beklentilerini nasıl karşılayacağını iyi bilen ödüllü bir sahne tasarımcısı. 2011 Düseldorf, 2012 Bakü ve 2015 Viyana sahnelerinde de imzası bulunan Wieder’in bu seneki tasarımını uygulayan ise geçen sene, Stockholm’deki teknik ekip.

Geçen sene gibi bu sene de kendi sitelerinde Eurovision Günlüğü yayınlayan ekibin bu seneki sahne ve yarışma ile ilgili paylaştığı bazı bilgiler şöyle:

  • 1816 ışıklandırma ünitesine sahip sahne de 40 kişi sadece ışıklandırma için yayın sırasında görev alacak. Sadece Işıklandırma için kullanılan kablo uzunluğu ise 61 KM!
  • 1000 M2 lik LED ekran Eurovision sahnesindeki en büyük olmasa da yine de bugüne kadar kurulmuş en büyük LED ekranlardan biri.212 mikrofon 258 speaker ile donatılmış ses sistemi için canlı yayında 34 kişi görev alacak.
  • Eurovision sahnelerinde gösteriyi renklendirmek için kullanılan pyro dediğimiz efektler için 48 ünite ayarlanmış.
  • Sahnenin ağırlığı 30 ton ve 350m2 bir performans alanına sahip. Eni 70 metre derinliği 28 metre olan sahnenin yüksekliği ise 14 metre. Canlı yayınlara yansımasa da, Şarkı aralarındaki kısa tanıtım videoları sırasında sahneyi bir sonraki performans için hazırlayan görevli sayısı ise tam 40 kişi!
  • Bu sene toplamda 30 kamera sistemi kurulmuş; 19 kamera aktif yayında kullanılacaktır. Böyle büyük bir gösteriyi milyonlara ulaştırmak için 2 direktör görev alacak.
  • Organizasyon için 18 jeneratör kurulmuş ve Günde 20 bin litre mazot gösterinin sorunsuz seyircilere aktarılması için harcanmaktadır.

Siz de Sahne ile ilgili detayları merak ediyorsanız tıklayın!