BAKIŞ AÇISI-8: HOLLANDA

Merhaba, 12puan.com’da ilk kez geçen yıl başladığımız ve senenin şarkılarını analiz ettiğimiz “Bakış Açısı” dizimizle karşınızdayız. Bu yıl yine hem kulüp hem de forum üyelerimiz, kendi bakış açılarından Kiev yolcularını değerlendirdi. Görsellerin tümündeki imza ise Editörümüz Burak K.

Keyifli okumalar dileriz.

**************************
1956’daki ilk yarışmadan bu yana Eurovision sahnesinde yer alan Hollanda 4 kez kazandı. Son birinciliği ise 1975 yılından kalma. Bir başka deyişle 42 yıldır Hollanda yarışmayı kazanamıyor.

2004’te geçilen yarı finalli sistemde ise, Anouk’un 2013’teki başarısına kadar sadece 1 kez, o da 2004 yılında finale çıkabilmişlerdi. Anouk’tan sonra başarılı bir grafik çizen Hollanda, bu yıl yeniden görevlendirme yöntemiyle temsilcisini belirledi.

2016 sonbaharında yapılan bir basın toplantısı ile yayıncı kuruluş NOS, O’G3NE grubunun Hollanda’yı temsil edeceğini duyurdu.

Çok uzun zamandan beri müzikle içiçe yaşayan grup, üç kız kardeşten oluşuyor. Müzik yaşamlarının ilk büyük dönemecini, 2007 yılında “Holanda Junior Eurovision” da yaşadılar. Rotterdam’da yapılan yarışmada Adem in Adem Uit ( Nefes Al, Nefes Ver ) şarkılarıyla ile 17 ülke arasında 11. oldular.

Yarışma sonrası çıkardıkları ilk albümleri “%300” ve 2011 yılında çıkardıkları “Sweet 16” müzikal kariyerlerindeki önemi aşamalar.

Asıl çıkışlarını ise 2014’te katıldıkları “The Voice OF Holland” ile yakalayan grup, beşinci sezonun galibi oldu. Çeşitli TV programlarına katılan ve konserler veren O’G3NE bu süreçte 3. albümünü de yayınladı.

03 Mart 2017’de Eurovision şarkıları “Lights And Shadows”un lansmanı yapıldı. Şarkı, üç kızkardeşin babaları tarafından yazılmış. Vokal için güçlü bir ballad olan şarkı, kızların vokal yeteneklerini ön plana çıkarmayı amaçlıyor.

Fanların çoğu tarafından güncel bulunmasa da, genel olarak kaliteli bir katılım olarak yorumlanıyor.

11 Mayıs’ta ikinci yarı finalde sahne alacak “O’G3NE”, “ Lights And Shadows “ ile, Hollanda için bir kez daha final şansı arayacak.

Kendilerine bir Hollanda Türk’ü olarak, “Heel Veel Succes” diyorum.

Tolga I.