ALMANYA KIEV’DE PERFECT LIFE İLE YARIŞACAK!

Akşam saatlerinde Fransa’nın ülkeyi temsil edecek şarkıyı açıklamasının ardında bir Big 5 ülkesi daha şarkısını belirledi. Beş genç yeteneğin yarıştığı Unser Song 2017’de zafere ulaşan isim Isabella Levina Lueen oldu.

İlk turda yarışmacılar kendi seçtikleri bir şarkıyı seslendirdiler. Tele oylama sonucu beş yarışmacıdan ikisi bu turda yarışmaya veda etmek zorunda kaldı. İkinci turda ise yarışma için hazırlanan ilk şarkı olan Wildfire seslendirildi. Bir yarışmacı daha bu turda yarışa veda etti. Üçüncü turda ise kalan iki yarışmacı, Levina ve Axel Eurovision Şarkı Yarışması için hazırlanan ikinci şarkı olan Perfect Life’ı seslendirdi.

İkinci turun ve üçüncü turun en iyisi yapılan oylama sonucu finale kaldı. Her iki şarkı için yapılan oylamada da Axel’den daha fazla oy alan Levina Almanya’nın Eurovision temsilcisi olmaya hak kazandı.

Final turunda iki şarkıyı da bir kez daha seslendiren Levina, herkesin favorisi görülen Wildfire’ın kazanması beklenirken sürpriz bir şekilde daha fazla oy alan Perfect Life ile Kiev’de yarışacak.

Nicole, Ruslana ve Conchita Wurst da ulusal finalde konuk olarak yer aldılar. Ulusal finalde Eurovision.TV’nin yeni uygulaması Eurovision Vibes da ilk kez kullanıldı. Avrupalı seyirciler yarışmacılar hakkındaki fikirlerini Eurovision uygulaması üzerinden belirterek Almanların hangi yarışmacı-şarkı kombinasyonunu seçmesi gerektiğinde yardımcı oldular.

Almanya 13 Mayıs akşamı düzenlenecek finalde direkt yarışacak. Geçtiğimiz sene Jamie Lee ülkesini< temsil etmiş ve bir önceki sene olduğu gibi Almanya yarışmayı son sırada bitirmişti.

https://www.youtube.com/watch?v=YPXyGj3ZBDU