SANREMO BAŞLIYOR!

Merhaba sevgili Eurovisionseverler!

Ulusal finallerle dolu bu günlerde, bu hafta sonu seçimini yapacak bir başka ülke de İtalya olacak. 1997’den 2011’e kadar yarışmadan çekilen Big5’ın kırılgan ve naif ülkesi İtalya, döndüğünden bu yana gayet başarılı sonuçlar alıyor desek hiç yanılmış olmayız sanırım.

Grande Amore’den tutun, L’essenziale’ye, Madness of Love’dan tutun da L’amore e Femmina’ya kadar birçok fanın kalbini kazanan İtalyanlar yakın dönemde yarışmayı da kazanabilecek mi merakla bekliyoruz doğrusu.

Malumunuz üzere İtalya, Eurovision Şarkı Yarışması’na temsilcilerini 2015’ten bu yana yayıncı kuruluşları Radiotelevisione italiana (RAI)’nın her sene gerçekleştirdiği  büyük organizasyon Sanremo Müzik Festivali ile seçmekte. 2016’nın Ekim ayında RAI; yaptığı açıklama ile ülkelerini Kiev’de temsil etme görevini Sanremo 2017 Büyük Sanatçılar Bölümü’nün kazananına vereceklerini duyurmuştu. Ayrıca seçilecek olan sanatçı, kurallara uygun olduğu sürece istediği herhangi bir şarkısı ile ülkesini temsil edebilecek. Sanırım bu durumun verilebilecek en büyük örneği ve de bizler için en büyük travmalarından birisi de, 2012 yılı ve Per Sempre olmuştu.

1956 yılında televizyon ekranlarına ve milyonlarca insanın kalbine taht kuran bu çılgın yarışmaya 42 kere katılan gladyatörler, 1964 yılında Gigliola Cinquetti -Non ho l’età ve 1990 yılında Toto Cutugno’nun  Insieme: 1992 isimli şarkılarıyla iki kere zaferi göğüslemeyi başardı. Geçen sene Francesca Michielin ile 16ncı sırada kendisine yer bulan İtalyanlar bu sene çok daha iddialı geleceklerdir diye düşünüyorum.

Sanremo 2017’nin “Big Artist” bölümünde yarışacak 22 aday içerisinde en dikkat çeken isim ise hiç kuşkusuz Al Bano. 1976 ve 1985 yıllarında Romina Power ile yaptığı düetleriyle iki kere ülkesini Eurovision’da temsil eden Al Bano, iki senede de ülkesine 7.ciliği getirmişti. Bakalım bu sene neler yapabilecek…

11 Şubat Cumartesi gecesi kazananı öğreneceğimiz Sanremo’da yarışacak 22 isim ise şu şekilde; Al Bano, Elodie, Paola Turci, Samuel Umberto Romano, Fiorella Mannoia, Nesli feat. Alice Paba, Michele Bravi, Fabrizio Moro, Giusy Ferreri, Gigi D’Alessio, Raige feat. Giulia Luzi, Ron, Ermal Meta, Michele Zarrillo, Lodovica Comello, Sergio Sylvestre, Clementino, Alessio Bernabei, Chiara Galiazzo, Francesco Gabbani, Bianca Atzei, Marco Masini.

7 Şubat’ta başlayacak olan ve 11 Şubat Cumartesi gecesi finaliyle kazananı ve Kiev’de ülkesini temsil edecek ismi öğrenebileceğimiz Sanremo Müzik Festivali 2017 ile müzik dolu günler başlamak üzere. Ne diyelim, hak eden kazansın. Başarılar İtalya!