TID FÖR SVERIGE!*

*İsveç Zamanı

Ulusal finallerin adeta kraliçesi diyebileceğimiz Melodifestivalen için geri sayım hızla sürüyor.  İsveç’in her sene çıtayı yükselterek tabir-i caizse Allahu Ekber dağlarına çıkardığı ulusal final maratonu Melodifestivalen için vakit yaklaştıkça haberler de peş peşe geliyor.

2016 yılını bitirmeye hazırlanırken İsveç televizyonu SVT, yılı Melodifestivalen’siz bitirmemizi istememiş ve 2017 yarışmarını ilan etmişti. Tanıdık yüzlerle birlikte süpriz isimleri de gördüğümüz 2017 yılı takviminde yeni bir haber daha fırından yeni çıktı ve raflardaki yerini aldı.
stage mf 2017 2
2017 Melodifestivalen sahnesinin detayları ile birlikte fotoğrafları da bu sabah paylaşıldı. Bu sene rekor boyutta bir sahne ile karşı karşıyayız. Derinliği 31 metre, yüksekliği 123 metre, genişliği ise 32 metre olan sahne Viktor Brattström imzası taşıyor. Greenroom tüm yarı finaller ve ikinci şans etabında sahne arkasında yer alırken final etabında arenanın ortasında yer alacak.mf 3
 Bu sahne için şu ana kadar yapılan en aydınlık sahne diyebiliriz. LED panellerin daha küçük boyutlarda, daha hafif ve yüksek çözünürle kullanılabildiğini ve bunun görüntüyü daha pürüzsüz hale getirdiğini belirten Brattström, bu durumun yarışmacılar için görsel şovlarını zenginleştirici bir unsur olduğunu düşünüyor. Tasarımcı Brattström, derinlik algısının üstünde vurmak için bolca ışık kullanacaklarının da altını çizdi. Sahnenin etrafında, altında ve hatta karşısında bile aydınlatmaya yer verileceğini belirtti. Işıkların sahne tasarımına entegre olacağını ve sahne formunun zenginleşeceğine de değinen Brattström, sahnesinin çıkaracağı fütüristik hava ile mutlu olduğunu belirtti.
Christer Björkman ise tasarımdan oldukça memnun olduğunu belirterek, sahnenin çok yönlülüğüne ve modernliğine dikkat çekiyor.