JAMALA:  TÜRKİYE EUROVISION’A DÖNSÜN

Eurovision Şarkı Yarışması’nda “1944” adlı şarkısıyla birinci olan Kırımlı Tatar sanatçı Jamala, 17 Ağustos Çarşamba akşamı İstanbul Harbiye Açıkhava’da vereceği Türkiye konseri öncesi Türk basınıyla buluştu.

img 6023

Ukrayna’nın ikinci Eurovision zaferine Stockholm’de imza atan Jamala, İstanbul’da yaşayan kız kardeşinin de takip ettiği basın toplantısında hem heyecanlı hem gururluydu.
SERTAB&JAMALA DÜETİ: EVERYWAY THAT I CAN

Heyecanının bir sebebi de, bu haber yayına girdiği saatlerde Harbiye’de konsere çıkmış olan Eurovision gururumuz Sertab Erener’le yapacağı düetti hiç kuşkusuz. Turkcell Yıldızlı Geceler’in bu akşamki konuğu Sertab Erener. Jamala, kendi konserinden bir gece önce Sertab’la aynı sahneyi paylaşarak onunla düet yapıyor olacak. Düet yapacakları şarkı ise artık bizim için güzel bir anı olan ESC birincisi şarkımız, Everyway That I can. Bu konseri ve yapılan düetin detaylarını 12puan.com ve OGAE Turkey adına konseri izleyen Olcay’dan alacağız.

img 6020
Jamala basın toplantısında ayrıca, Türkiye’de daha önce festivallere katıldığını ancak ilk konserini vereceği için çok mutlu olduğunu söyledi. Türkiye’de özellikle Volkan Konak ile ortak çalışmalar yapabileceğini söyledi. İstanbul konserinin büyük bölümünün, Türk-Kırım şarkılarından oluşacağını aktaran Jamala, Kırım Tatarları’nın sürgününü anlatan “1944” isimli şarkısından bahsederken, “Benim en büyük isteğim tarihi anlatmak. Soyut bir tarih değil, benim yaşadığım bir tarih. Bu keder, bizim aile içi derdimiz olmakla birlikte, herkesin canına dokundu. Bu da beni çok etkiledi. Çok mutluyum ki Sayın Cumhurbaşkanınızdan telefon geldi ve beni tebrik etti.” ifadelerini kullandı.
JAMALA’DAN 12puan.com VE OGAE TÜRKİYE’YE ÖZEL MESAJ

12puan.com ve OGAE Türkiye olarak biz de basın toplantısındaydık. Jamala, bize özel verdiği mesajında ise hem yarınki konserine davet etti, hem de 4 yıldır Eurovision’a katılmayan Türkiye’yi Ukrayna’ya davet etti.
İşte o video ve Jamala’nın sözlerinin Türkçesi:
“Merhaba arkadaşlar, sizleri İstanbul’daki konserime davet etmek istiyorum. Sizler için çok güzel şarkılar hazırladığımı umuyorum, özellikle Türkçe şarkılar, umarım seversiniz. Tabi ki 1944’ü de söyleyeceğim. Ve buradan Türkiye’yi Eurovision’a tekrar davet etmek istiyorum. Ülkenizde düzinelerce güzel sesler var ve tam da bu yüzden Eurovision’a katılmalısınız. Gerçekten kazanacak kadar güçlüsünüz ”

Jamala’nın, onu Stockholm’de de yalnız bırakmayan OGAE Türkiye üyeleri için bir özel mesajı daha oldu:


Yarınki konserde OGAE Türkiye olarak kalabalık bir ekip yerimizi almış olacağız. Jamala’yı bir kez de İstanbul’da alkışlamak üzere… Yolun açık olsun Jamala!!
TAYFUN O.