OGAE TURKEY STOCKHOLM GÜNLÜĞÜ-7

img 3811 1
Eurovision’a ev sahipliği yapmaya alışmış İsveç’te her yapılan yarışmada kalite biraz daha düşüyor. Geçmiş yıllarda ev sahibi şehirlerin sokakları bayraklarla donatılır, metrolarında Eurovision çalar, daha havaalanında dahi Eurovision şehrine geldiğinizi hissederdiniz. Şu ana kadar İskandinavya’nın başkenti Stockholm’un sokak görüntüleri Eurovision’dan çok uzak…
Fanların favorisi Amir, beklenenin çok altında bir sahne performansı ile bu sene de tepede olamayacağını şimdiden gösterdi. Geçmiş yıllarla kıyaslandığında daha kuvvetli bir şarkı ile gelen Fransa belli ki sahneye ve Amir’in danslarına hiç özenmemiş. Amir daha iyi söyleyemezse fan balonu Cumartesi akşamı patlayabilir.
İspanya beklediğimden çok iyiydi, enerjik bir sahneyle, zaten şarkı kalitesinin de düşük olduğu bir yılda orta üst sıraları zorlayacağını düşünsem de Barei’nin provadaki gerginlikten kurtularak ve kameraya biraz daha gülümseyerek bakması şart. 
Almanya sanırım günün en iyi provasıydı. Mükemmel bir ses ve yorum ile şarkıyı kusursuz yorumlayan Jamie-Lee’de eleştirebileceğim tek şey kıyafetiydi. Derece yapacağını düşünmesem de Almanya’nın bu sene iyi bir dereceyle bitirmeyi hakettiği kesin. Hologram kullanan 6-7 ülkeden biri olan Almanya oldukca renkli bir sahneyle tatsız yarışmaya tat katacak gibi görünüyor.
İtalya, çiçekleri, bahçeyi arkasına almış, sanki suyun içinde söylüyormuşcasına bir sahne yaratmış. Çok renkli, enerji dolu, ancak şarkının enerjisi sahneden düşük. 
İngiltere ise beklenenin üstünde bir performans göstermiş olsa da ezberi bozmayıp son 5’te bitirebilir.

Gelişmeler ile sizlerle birlikte olmaya devam edeceğiz.

Barış A.