BAKIŞ AÇISI-32: LİTVANYA

Donny-Montell

OGAE Turkey’in yeni üyesi Cem’in bakış açısından Donny Montell ve I’ve Been Waiting For This Night

Eurovision’un kıyıda köşede kalan ülkeleri vardır ya varlıkları ve yoklukları çok da etkilemez kimseyi. Litvanya’da bir bakıma o gruba girse de Eurovision dışında benim için önemli, hayatıma iz bırakan ülkelerden biri…

 

Eurovision geçmişleri çok parlak sayılmaz. En iyi derecelerini 2006’da “We are the winners” şaka gibi niyeti ile söyledikleri şarkı ile elde ettiler. Altıncı oldular! Kendi ülkelerinde ve çevre ülkelerde de büyük bir hite dönüştü.  Kuzey ve güney komşuları gibi ses getiren pek fazla şarkıları olmasa da şu son yıllarda baya çaba sarf etmeye başladılar. Ha bu arada 2006 temsilcimiz Sibel Tüzün, Eurovision sonrası verdiği Avrupa konserlerinden bir tanesini de Litvanya’da vermişti ve o gece (19 Mayıs gecesi) gökyüzünde ay (hilal) ve tek bir yıldız çıkmış (belki siz de hatırlarsınız) bu doğa olayı ve şarkısı “Superstar” kombinasyonu ile Türkiye’nin Süper Starı Litvanya’da gibi haberler çıkarak basının gündeminde oldukça yer etmiştir. Ayrıca repertuarına koyduğu “We are the winners” şarkısını tüm seyircilerle birlikte söyleyerek de onların büyük beğenisini kazanmıştır. Neyse hikayeleri çok uzatmadan ana konuya dönelim.

 

Eurovision ile ilgili geçmişi biraz uzun olsa da ilk kez Donny Montell’i (Doğum adı Donatas Montvydas) gerçek ESC sahnesinde Bakü 2012 de görüyoruz. “Love is Blind” şarkısı ile finale çıkmış ve 14. olmuştur. (Ben hala severek dinlerim, anısı da vardır )

 

Bu 4 yıl içinde tarz olarak büyük bir değişim geçirdi bizim Donny. İyi aile çocuğu imajından çıkıp röfleli, şuan ki moda akımı doğrultusunda kesilmiş saçlar, yine o doğrultudaki kıyafet tercihleri, biraz kas ve dövmeler ile farklı birine dönüşmüş. Ha kızım olsa hangisine verirdim diye konuşursak ilk Donny’e veririm, bu yeni Donny biraz çapkın ve fırlama bir imaj veriyor :D, ama kötü mü olmuş ? Hayır, yakışmış.

Şarkısına gelecek olursak 2012’de şarkısının bir tık altında olsa da bu yılki birçok şarkıdan oldukça iyi. Ancak şarkıya eşlik edip birlikte söylemek biraz zor oluyor, sözleri yine anlamlı ve mesajlar içeriyor. Bakü’de tek başına çıkıp gözleri bağlı şekilde dans edişi ve şarkı söylemesinin üzerine nasıl bir koreografi yapacağını merakla beklemekteyiz çünkü çoğu kişinin ve bahis sitelerinin listesinde orta sıralarda yer alıyor.  Geçen seneki gibi komşularıyla birlikte finale çıksalar ne güzel olur 🙂 üç silahşörler…

Benim umudum var açıkçası, eğer hala Litvanya’ya aranızda şans vermeyenler var ise birde şarkıyı “lyrics” şarkı sözü videosu ile birlikte dinleyin sözleri hissedince belik fikriniz değişir 😉 !

Bol şans Litvanya.