BAKIŞ AÇISI-29: MACARİSTAN

680x0

OGAE Turkey Ankara Koordinatörü Hüseyin’in bakış açısından Freddie ve Pioneer

Merhaba sevgili takipçilerimiz, yazı dizilerimiz hızla devam ediyor. Sıradaki durağımız Macaristan! Macaristan’ın şarkı ve temsilcisi, ülkenin kamusal yayın kuruluşu Magyar Televízió (MTVA) tarafından düzenlenen “A Dal” isimli ulusal final doğrultusunda belirlendi. Macaristan’ı Zé Szabó ve Borbála Csarnai’nin yazdığı “Pioneer” adlı şarkısıyla Freddie edecek. 10 Mayıs Salı gecesi ilk yarıfinalde 4 numarada yarışacak olan Freddie’yi yakından tanımaya ne dersiniz?
Fehérvári Gábor Alfréd, bilinen adıyla Freddie, 8 Nisan 1990 Győr doğumlu. Macaristan’ın Rising Star yarışması ile ekranlarda boy göstermeye başlayan Freddie yarışmayı 4. Sırada tamamladı. Kallay Saunders Andras tarafından yazılmış Mary Joe ile piyasaya ilk teklisini sunan Freddie, Macar radyolarındaki yükselişi ile ülkede iyice tanınır oldu. 27 Şubat gecesi finali yapılan Macaristan ulusal finali A Dal’ı kazanan Freddie, finalde ilk şarkısının söz yazarı András Kállay-Saunders’ın da içinde bulunduğu, Márk Pacsai ve Ádám Tóth’un yer aldığı Kállay Saunders Band’ı da geçerek 1. Olmuş ve ülkesini Stockholm’de temsil etmeye hak kazandı. Sonuç, 4 jüri üyesi ve halk oylamasının toplamı ile verilen puanlarla belirlendi. İlk elemede, yarı finalde ve finalde hem jüriden hem de halktan en yüksek puanları alan Freddie, açık bir zafer elde etti.


Şarkı ile ilgili düşüncelerim ise oldukça pozitif. Dinler dinlemez yüzünüzde gülümse oluşturabilen pozitif bir melodiye sahip oldukça güzel bir şarkı, finale çok rahat çıkacaktır bence. Tek dezavantajı ise, oldukça zor bir kura çekerek ilk yarıfinale düşmüş olması. Ayrıca senenin en yakışıklı isimlerinden de biri olan Freddie, şarkısının güzelliğinin yanı sıra görüntüsüyle de puan toplayabilecek gibi duruyor.
İlk kez 1994 yılında Eurovision’a katılan, 2011’den bu yana her sene düzenli olarak finale çıkan Macaristan’ın en iyi dereceleri ilk senelerinde aldığı 4.lük ve 2014 yılında András Kállay-Saunders – Running ile aldıkları 5.lik. Bakalım Freddie, 2011’den bu yana finale kalma geleneklerini devam ettirebilecek mi? Şansın bol olsun Freddie!