BAKIŞ AÇISI-28: MALTA

Malta-Walk-on-Water-8

OGAE Turkey eski başkanı Tolga’nın bakış açısından Ira Losco ve Walk on Water

Malta bu yıl erken kalkan erken yol alır misali, yarı finallerini ve finalini, 23 Ocak  2016 ‘da tamamladı. Ulusal finalin en başından beri favorisi olan Ira Losco, ” Chameleon” ile finali çok rahat kazandı.

 

Beste olarak hiç bir yere gidemeyen tutuk bir şarkıydı “ Chameleon”. Malta’dan hemen itiraz sesleri yükslelmeye başladı. Ira’nın bu şarkı ile hiç bir şey yapamayacağını düşünüyordu Maltalılar.

 

Ira, PBSv(Malta Devlet Televizyonu) ve Ira’nın ekibi, uzun görüşmelerin ardından, şarkıyı değiştireceklerini açıkladılar. Bunun için uluslararası bir arayışa girdiler. Yoğun bir çalışmanın ardından 14 Mart günü yeni sarki “WOW ” (Walk On Water) görücüye çıktı.

Gelen tepkiler çok çok olumluydu. Malta’nın en büyük starı, aranan şarkıyı bulmuştu. Yeni bir İsveç prodüksiyonu olan şarkı. Ritmik alt yapısı ile göz dolduruyordu.

 

Bilindiği gibi Ira Losco, 2002’de Malta’ya ikincilik getirmiş, ESC konusunda tecrübeli bir isim.

 

Malta, ESC tarihinde 3 kez 2’inci oldu. Malta yarışmayı kazanmayı çok istiyor ve bunun için çok uğraşıyor. Bakalım bu yıl bu hayalleri, Ira Losco ile gerçekleşecek mi?

 

Malta, 10 Mayıs 2016’da 1.Yarı Finalde son sırada yarışacak. Bu güzel ada ülkesinin, sıcak insanlarrının yürekleri Ira Losco ile birlikte. Kişisel olarak benim de öyle

 

GOOD LUCK  MALTA. GO IRA…