BAKIŞ AÇISI-24: POLONYA

Screenshot_3-4-620x330

OGAE Turkey üyesi Burak Dinler’in bakış açısıyla Michal Szpak ve Color of Your Life

Eurovision Şarkı Yarışması tarihindeki en iyi derecesi olan 2.liği, 1994’te ilk katıldığı yıl elde eden Polonya, sonraki yıllarda malesef başarılı sonuçlar alamadı. Özellikle 2004-2011 yılları arasındaki kötü gidişat yüzünden yarışmaya iki yıl ara veren Lehler, 2014’te yarışa geri döndü.

Bu sene üst sıralara oynayacağı düşünülen “Color of your life” şarkısı da oldukça zorlu bir ulusal finalden çıktı. Solist Michal Szpak, aralarında Polonya’ya 2.lik getiren ilk katılımcı Edyta Gorniak ve büyük favori gösterilen Margaret’in de şarkılarının olduğu 9 şarkılık ulusal finalde, halk oylaması sonucu aldığı %35,89 oy oranıyla ipi göğüsleyen isim oldu ve ülkesini Stokholm’de temsil etme hakkını elde etti.

Michal Szpak ve şarkısı “Color of your life”‘ın video klibi 3 gün içinde 1 milyon izlenme sayısına ulaştı ve yarışmanın fan kitlesi tarafından bir hayli beğenildi. Kendine has görüntüsü ve ses rengiyle dikkatleri üstüne çeken Szpak, 12 Mayıs akşamı 2. yarıfinalde yarışacak. Kendisine ve ülkesine başarılar diliyoruz.