BAKIŞ AÇISI-23: MAKEDONYA

Kaliopi_photo_3

OGAE Turkey üyesi Uluhan’ın bakış açısından Kaliopi ve Dona

 

2016 yılında Makedonya’yı Stockholm’de 3. kez Kaliopi temsil edecek. Makedonya ilk katılımını 1998 yılında yapmış ve o tarihten beri en iyi sonucunu 2006 yılında Atina’da Elena Risteska’nın seslendirdiği ‘Ninanajna’ ile almıştı.

 

O tarihten sonra 2007 yılında Makedonya’da ve Balkanlar’da popüler bir isim olan Karolina Goceva ile katılmış ve yine finale yükselme başarısı göstermişlerdi. 2008-2011 arasında final görememiş ve ‘Üsküp festivali’ isimli ulusal final sistemini bırakmış ve görevlendirme yöntemine geçmişlerdi.

 

2012’de yine Kaliopi’yi görevlendirmiş ve 5 sene sonra ‘Crno i Belo’ isimli şarkı ile  finale yükselme başarısı göstermişlerdi. Bu tarihten sonra 2013 yılında bu kez ‘Romanların Kraliçesi’ Esma Redzepova, Eurovision sahnesinde boy göstermiş fakat ne yazık ki final yüzü görememişti ve yine şahsi görüşüm Esma Redzepova, Eurovision sahnesinin görüp görebileceği en büyük seslerden biriydi.

 

2014 ve 2015 yılında da final başarısı gösteremeyen Makedonya, eğer 2016 yılında finale kalırsa bu Kaliopi için de büyük bir başarı olacaktır zira 5 senenin ardından ülkesini finale taşıdığı 2012’den beri Makedonya final göremiyor.

Gelelim Dona’ya… Bahis sitelerinde pek şans verilmeyen bu şarkı tam bir Kaliopi şarkısı aslında. Kimilerine göre Eurovision için vasat olan bu şarkının yarı final gecesi en iyi canlı performanslardan birine sahip olacağını ve kolay olarak nitelendirdiğim 2. yarıfinalden zorlanmadan finale çıkacağını düşünüyorum. Final gecesi en iyi sonuçları olan 12.likten daha iyi bir sonuç alacağını düşündüğüm Kaliopi’ye bir fan olarak başarılar diliyor, 4. defa da Eurovision sahnesinde görmek istiyorum..