BAKIŞ AÇISI-10: BULGARİSTAN

poli-genova-if-love-was-a-crime-bulgaria-eurovision-2016

OGAE Turkey üyesi Burak Dinler’in bakış açısından  Poli Genova ve “If love was a crime”

Bu sene kamuoyuna sunulan en son şarkı olan  “If love was a crime”ın genç ve güzel solisti Poli Genova (Поли Генова) iddialı geliyor.
2011 yılında ülkesini Düsseldorf’ta yapılan 56. Eurovision Şarkı Yarışması’nda temsil eden sanatçı, sözleri tamamen Bulgarca olan “Na inat” adlı şarkıyla finale çıkamamıştı. 5 yıl sonra Bulgaristan televizyonu tarafından seçilerek yeniden şansını deneyen 29 yaşındaki şarkıcının tarzı bir önceki katılımına göre bir hayli değişmiş.
 “If love was a crime” adlı şarkı pop tarzında ve oldukça ritmik. Bahis sitelerinde üst sıralardaki yeri, şarkının 2016’da favorilerden biri olduğunu kanıtlıyor. Güçlü vokal performansı, stili ve duruşuyla da dikkatleri üstüne geçen Genova ve ekibi şu sıralar promosyon turunda.
İlk kez 2005 yılında yarışmaya katılan Bulgaristan, yalnızca 2007 yılında “Water” adlı şarkıyla finale çıkabilmiş ve 5. olmuştu. Sonraki yıllardaki başarısızlık öyküsü ve ekonomik nedenlerle 2014 yılında yarışmadan çekilen Bulgaristan, iki yıl aradan sonra iddialı bir dönüş yaptı ve şarkı yarışma öncesinde Eurovision sevenlerin beğenisini kazandı. 12 mayıs akşamı 2. yarı finalde finale çıkma mücadelesi verecek olan Poli Genova, OGAE Türkiye ekibinden de oylama sonucu 3 puan alarak destek gördü. Kendisine şans diliyoruz.