BAKIŞ AÇISI-5: HOLLANDA

OGAE Turkey üyesi Tolga’nın bakış açısından Douwe Bob ve  Slow Down  

Bu yıl Hollanda’yı Anouk ile yakın çalışan bir isim olan Douwe Bob temsil ediyor.

1992 doğumlu sanatçı, 2013 yılında “ De Beste Singer and Songwriter van Nederland” isimli yarışmayı kazanarak popüler oldu. İlk albümünü 2013 yılında piyasaya suren Douwe Bob, ikinci albümünü ise 2015’te yayınladı. Folk ve pop folk tarzında çalışmalara imza atan Douwe Bob, genç kuşak  Hollandalı sanatçılar içinde en iyi müzisyenlerden biri kabul ediliyor.

Avro-Tros, 2015 Haziran ayında görüşmeye başladığı Douwe Bob’u, bu yıl için Hollanda temsilcisi olarak görevlendirdi. Eylül ayın gerçekleştirilen bir basın toplantısı ile duyurulan karar oldukça pozitif karşılandı.

Country pop tarzında yazılmış Slow Down, Hollandalı dinleyiciler tarafından beğenildi. Genç ve karizmatik sanatçı bir röportajında, Hollanda’yı temsil etmenin ne kadar özel bir duygu olduğunu; bunu kabul ederken, Anouk gibi önemli isimlerden esinlendiğini belirtti.

Bilindiği gibi Anouk Hollanda’nin yarı finallerdeki şanssızlığını 2013’te finale çıkarak yenmişti. 2004-2013 yılları arasında final yüzü göremeyen Hollanda, önce Anouk “Birds “ ile 9. olmuş ardından 2014 yılında Common Linets ile zirveyi zorlayarak yarışmayı ikinci sırada tamamlamıştı.

Common Linets “Calm After The Storm” ile benzer bir altyapı taşıyan “Slow Down”, şu an bahislerde 15. sırada görünüyor. Hollanda listelerinde Top 20 içine giren Slow Down, şu anda radyolarda sık sık dinleyici ile buluşuyor.

Amsterdam’daki ESC in Concert etkinliğinde fanların sevgisini kazanan Douwe Bob , konser sırasında iyi bir sahne performansı çıkardı.

Bakalım Douwe Bob, Common Linets’in başarısını tekrarlayarak Hollanda’yı  zirveye yakın bir yere taşıyabilecek mi?

Hollanda, 10 Mayis Salı akşamı 1. Yari Finalde 6. sırada final şansı arayacak.

Sıcak kanlı, keyifli sanatçı Douwe Bob’a bol şans diliyoruz.

“Slow Down” finalde çok güzel duracak.