SERHAT: “EN İYİ HAZIRLANAN 10 ÜLKE ARASINDAYIZ”

 img 3665 
Bu yıl İsveç’in başkenti Stockholm’de düzenlenecek Eurovision Şarkı Yarışması’nda San Marino’yu temsil edecek Serhat Hacıpaşalıoğlu, İstanbul’da kalabalık bir medya ordusunun katılımıyla düzenlediği basın toplantısında hem basın mensuplarının hem de biz Eurovision severlerin merak ettiği soruları içtenlikle cevapladı.

Söz konusu Eurovision olunca en çok merak edilen konular şüphesiz şarkı ve sahne show’u olur. Eurovision kültürüne hakimiyeti her açıklamasında açıkça görülen sanatçı, kariyerinde her zaman olduğu gibi San Marino’yu temsil edeceği şarkısını seçerken de zamanın evrensel değerlerini göz ardı etmeden ve tüm ulusların sevebileceği bir şarkı yapma gayretinde olduklarını ve bunu başarabilecek bir ekip ile çalıştıklarını belirtti. Değişik ülkelerden konularında profesyonel isimleri bir araya getirerek oluşturduğu ekibine çok güvenen Serhat Hacıpaşalıoğlu, Eurovision macerasında emin adımlarla yürüdüğünü ve yarışmaya dünya müzik endüstrisi standartlarında bir işle hazırlandığını vurguladı.
Sahne show’unda da büyük sürprizler yapmak istediğini söyleyen ve bu konudaki heyecanı yüzüne yansıyan sanatçı, şarkıyla ilgili pek sır vermese de, şarkının dilinin İngilizce olacağını; fakat şarkının Fransızca, İtalyanca ve İspanyolca versiyonlarının da hazırlanacağını belirtti. Şarkıcı ayrıca, dünyaca ünlü DJ’lerin de şarkının remix’lerini hazırlayacaklarını ve bu şekilde geniş kitlelere hitap etmeyi planladığını ve içine en çok sinen versiyonla yarışma sahnesinde yer almak istediğini belirtti.

“Petrol Milenyumun Şarkısıydı”

Eurovision’da başarının sırrını. zamanın değerlerini yakalamakta olduğunu savunan Serhat, Ajda Pekkan’ın 1980’de Eurovision sahnesinde seslendirdiği “Petrol” şarkısının 2000’li yılların şarkısı olduğunu düşündüğünü; eğer daha sonraki yıllarda yarışmada yer alsaydı bu şarkının yarışmayı kazanabileceğine inandığını söyledi.

 img 3639 

“Ters köşeleri severim”

Hazırladığı şarkının tarzının da merakla beklendiğinin farkında olan Serhat Hacıpaşalıoğlu, karakter olarak da ters köşeleri sevdiğini; bu yüzden hazırladığı şarkıda kendisinden umulan kalite ve evrensel değerlere uygun özelliklerin olduğunu ancak tarz olarak beklenmeyen bir tarzla da insanların karşısına çıkabileceğini belirtti.

“Türkiye Eurovision’un en başarılı ülkelerinden biri”

Türkiye’nin Eurovision’a katılmaması ile ilgili olarak, 2000’lerin başındam bu yana Türkiye’nin bir kez birinci, bir kez ikinci ve birden çok kere dördüncü oldunu hatırlatan Serhat, bu başarı grafiği ile Türkiye’nin Eurovision’un en başarılı ülkelerinden biri olduğunu ve derecesine rağmen en iyi Eurovision şarkılarımızdan birinin Semiha Yankı’nın “Seninle Bir Dakika” şarkısı olduğunu ifade etti. Serhat ayrıca, San Marino’ya ülkenin kısa Eurovision tarihinin en başarılı sonucunu getirmek istediğini sözlerine ekledi. 

“TRT’den teklif gelirse değerlendiririm”

Basın mensuplarının “bir gün Eurovision’da Türkiye’yi temsil etmek ister misiniz” sorusuna karakter olarak yaptığı işleri tekrarlamaktan hoşlanmasa da söz konusu Türkiye olunca, Türkiye’nin olası katılımında TRT yönetiminden teklif gelirse konuyu değerlendirebileceğini vurguladı.

“TRT, keşke yayınlasa…”

San Marino televizyonunun kendisine yaptığı teklif sonrasında TRT ile irtibat kurmaya çalıştığını ve süreçle ilgili olarak kendilerini de bilgilendirmek istediğini belirten sanatçı, Tüm Türkiye’nin ve Avrupa’daki Türklerin kendisine kalplerinde bir yer ayıracağına ve kendisini destekleyeceklerine inandığını söyledi.

 img 3649 

“Eurovision bir başlangıç”

Basın mensuplarının kazanırsanız basın toplantısında ne dersiniz sorusuna karşılık olarak, Eurovision’un hiçbir şeyin sonu olmadığına ama yeni güzelliklerin başlangıcı olduğuna inandığını hatırlatan sanatçı, “bu bir başlangıç derim” diyerek kendisine olan güvenini bir kez daha gösterdi.

“Şarkının lansmanı Mart başında”

Şarkısı ve hazırlıklarıyla ilgili olarak kendisini dinleyen basına 2016 yılında Eurovision’a en iyi hazırlanan 10 katılımdan birine sahip olacağı iddiasını dile getiren ve şarkısını 6 farklı ülkeden çok profesyonel bir ekiple hazırladığını söyleyen Serhat Hacıpaşalıoğlu, şarkısının lansmanının ardından Mart ayı itibariyle yoğun bir tempoda çalışmaya başlayacağı için şimdiden heyecanlı. En kısa zamanda yurt dışına giderek video klip çekimlerini tamamlamak isteyen sanatçı, şarkıyı orijinal video ile birlikte Şubat sonunda veya Mart başında tanıtmak istediğini; daha sonra da Avrupa’nın farklı ülkelerini de kapsayacak bir promosyon turuna çıkacağını söyledi.

Üç yıllık bir aranın ardından, bize bizden biriyle temsil edilmenin heyecanını yeniden yaşatan Serhat Hacıpaşalıoğlu’na, ekibine ve San Marino televizyonuna Ogae Turkey ailesi olarak teşekkür ediyor, eurovision macerasını hep beraber adımlayacak olmanın mutluluğunu paylaşıyoruz.

OGAE Türkiye