ÖZEL HABER: TÜRKİYE MUAMMASI DEVAM EDİYOR

turkey_flag_grunge_hd_2_0_by_syndikata_np-d5che5q

Türkiye’nin en son 2012 yılında yer aldığı Eurovision Şarkı Yarışması’na dair dedikodular halen devam ediyor. Yarışmaya başvuru süresi çoktan dolmasına ve hatta yarışmada bu sene 43 ülkenin yer alacağı dahi açıklanmasına rağmen bugün yine Türkiye ile ilgili farklı bir gelişme yaşandı.

Yunanistan kaynaklı Eurovision haber sitesi oikotimes.com’a göre Türkiye, 2016 Eurovision Şarkı Yarışması’nda “bir şekilde” yer alacak. Açıklama ise önümüzdeki hafta yapılacak. Ancak bu “bir şekilde” ifadesi Eurovision severlerin kafasını çoktan karıştırmış durumda.

Açıkçası, TRT tarafından yapılan “Eurovision’a bu sene de katılmıyoruz” açıklamasının ardından Türkiye’nin 2016’da Stockholm’de yer alması pek olası değil. O günden bu güne yaşanan herhangi bir gelişme de yok ne yazık ki. Bu yüzden Türkiye’nin o sahnede yer alacağına dair umutlarınız varsa biz şimdiden uyaralım, pek de umutlanmayın.

Ancak bu “bir şekilde” ifadesi Türkiye’nin değil de bir Türk’ün Eurovision sahnesinde yer alacağı anlamına geliyor olamaz mı? İşte bu olasılık çok daha kuvvetli.

Akla gelen ilk ihtimal Azerbaycan oluyor tabi ki. Bir Türk’ün Azerbaycan’ı temsil etme ihtimali çok da düşük değil. İki ülke arasındaki sıkı ilişki Eurovision’a da yansımış olabilir mi? Kulağa hiç de mantıksız gelmiyor. Özellikle de O Ses Türkiye’de Elnur’un birinci olduktan hemen sonra Azerbaycan temsilcisi olarak açıklanması bunu çok daha mantıklı hale getiriyor. Elnur her ne kadar Azeri vatandaşı olsa da O Ses Türkiye’de daha ilk sahneye çıkışında elde ettiği başarı, Azerbaycan’ın temsilcisi olarak seçilmesinde etkili oldu.

Başka bir örnek verelim. Düşünün ki Ziynet Sali, Kıbrıs’ı ya da Yunanistan’ı temsil ediyor. Ya da Hadise, Belçika’yı temsil ediyor ki Hadise’nin bu seneki Belçika finalinde jüri olarak yer alacağını da belirtmiş olalım. Böyle bir durum da ihtimaller dahilinde.

En güçlü ihtimal ise hiç de ummadığınız bir ülkeden geliyor belki de: San Marino.

San Marino ile Ralph Siegel’in dört yıl süren Eurovision serüveni bu sene devam etmeyecek gibi görünüyor. İlk bilgilere göre San Marino televizyonu bu sene “çok uluslu bir proje ve uluslararası bir şarkıcı” peşinde. Eurovision Şarkı Yarışması için hazırlanacak şarkının bestecisinin ise bir Yunan olduğu öne sürülüyor.

Çok uluslu bir proje, Yunan besteci ve Türk bir şarkıcı. Böyle bir kombinasyonun San Marino çatısı altında gerçekleşmesi olasılığı da ihtimallerimiz dahilinde.

Oikotimes.com’da yayınlanan bu haberin hemen ardından San Marino’yu temsil edecek ismin de salı günü açıklanacağının duyurulması bu olasılığı daha da artırdı.

Görünen o ki bu dedikoduların doğru olup olmadığını görmek için biraz daha beklememiz gerekecek. OGAE Türkiye olarak gelişmeleri aktarmaya devam edeceğiz.