[OGAE TURKEY – ÖZEL HABER] – TRT KATILIM ŞARTNAMESİNİ İMZALAYACAK MI?

3b0e5f1804334850951d19c27fa42660

OGAE Türkiye’nin EBU’ya yakın kaynaklardan edindiği bilgiye göre TRT, Stockholm’de yapılacak 61. Eurovision Şarkı yarışmasının katılım şartnamesini, başvuru için son tarih olan 10 Ekim itibarıyla imzalamadı.

Umutlar sona mı erdi?

Yarışma organizasyon komitesine göre Hayır. Bir süredir TRT’nin aklını çelmek için yoğun çaba sarf ettiği bilinen EBU’nun TRT’nin peşini bırakmaya niyeti yok. Türkiye dışında aralarında Romanya ve Macaristan gibi yarışmada uzun süre yer alan bazı ülkelerin de henüz katılımları yönünde olumlu ya da olumsuz görüş belirtmediği, bu anlamda EBU’nun da 10 Ekim sonrası vyapılacak başvurular için esnek tutum takınacağı belirtiliyor. Tüm bu ülkelerin “ceza” ödeyerek katılımlarını gerçekleştirmeleri ise mümkün.

Aynı kaynaklar, TRT’nin yarışmada iştirakine stratejik anlamda büyük önem veren Avrupa Yayın Birliği’nin diğer henüz katılım kararını netleştirmemiş ülkelerden farklı olarak, TRT’nin 2016 yılının ilk aylarında dahi yarışmaya dönebileceğini açıklaması durumunda “Hoşgeldiniz!” demeye hazır olduğu, bu anlamda da TRT ile dialoğun sürdürüleceği belirtiliyor.