EBU KOSOVA VE ÇİN İDDİALARINI YANITLADI

EUROVISION_logo

2016 Eurovision Şarkı Yarışması’na daha çok var ancak şimdiden hangi ülkelerin çekileceği, hangilerinin ise geri döneceği ya da ilk kez katılacağı tartışma konusu oldu.

Çin televizyonu bu sene yarışmayı ilk defa canlı yayınlamış ve Çin delegasyonu yarışmada yer alabilmek için bir yol aradıklarını belirtmişti. Kosovalı bir siyasetçi olan Petrit Selimi ise Kosova’nın gelecek sene Eurovision’da Şarkı Yarışması’nda yer alacağını söyleyen bir tweet atmıştı.

EBU bu iddialara Twitter üzerinden cevap verdi. Yapılan açıklamada Kosova’nın EBU’ya aktif ya da gözlemci olarak bir üyeliğinin bulunmaması nedeniyle gelecek sene yarışmaya katılamayacağı, Çin televizyon kanalının ise gözlemci üyeliğinin bulunduğunu ancak yarışmada yer almaları için herhangi bir planlarının olmadığı belirtildi.

Görünen o ki Avustralya’nın bu seneki yarışmada yer alması siyasi açıdan sıkıntılı bir durumda bulunan Kosova’yı ve EBU yayın ağı dışında bulunan Çin’i cesaretlendirmiş. Bakalım gelecek sene herhangi bir yeni ülke yarışmaya merhaba diyecek mi?