TÜRKLERİN ÜÇÜNCÜ VİYANA KUŞATMASI! OGAE TÜRKİYE VİYANA’DA 6

Finalin jüri finali gerçekleştirildi, jüriler oylarını kullandı. Jüri finalinde yer alan Tayfun, bizlerle izlenimlerini paylaştı.

Finalin jüri provası, her iki yarı finaldekinden çok daha kalabalıktı. Açıkçası prova böyleyse yarınki şovu düşünmek bile istemiyorum. Zira sahne önünde neredeyse ORF görevlisi gibi her performansı akıllıl telefonuyla kaydetmeye çalışanlar yüzünden, özellikle ayaktaki seyircilerin hali harap diyebilirim.

[youtube=http://youtu.be/6ybEYEDp0Ek]
Açılış şovu, kısa videomuzda da görüldüğü üzere yine conchita ile başlıyor. Sürprizi bozmak istemem ancak enteresan bir şekilde geliyor sahneye bu kez. Ama açılışta bu şovdan daha güzeli bence sahnedeki değil videolar. Sakın kaçırmayın açılışı.
APN_6274
Son gözlemlere gelirsek, şu şarkılarda  sadece fan bölgesi değil nerdeyse koca arena adeta yıkılıyor.
Ev sahibi olduğu için salonu sallayan avusturyayı bir kenara bırakırsak,
İsrail
Sırbistan
İsveç
Avustralya
Belçika
Litvanya
_AP52585
Neredeyse kusursuz performanslar:
Avustralya,
Belçika,
Karadağ,
Almanya,
Sırbistan,
Rusya,
Azerbaycan,
Gürcistan,
İtalya,
İspanya (sanki bi sürpriz yapacak)
Benim de çok sevdiğim ve aslında salonun da arka çıktığı, Slovenya ve Estonya ise en azından salonda beklenen düzeye çıkamıyor. Ekranda nasıl görüneceğine dikkat etmek lazım tabi.
Açıkçası resmen fiziki engelini ajite ederek kullanan Polonya ve sahnede iyi olmasına rağmen benim pek hazzetmediğim Letonya, sıkıcı Romanya falan işte klasik orta sıra bitirecek ülkeler.
_AP52509
Şahsen en sondaki İtalya hariç finalin ikinci yarısı kabir azabı gibi bir sıralama. Sonunu zor getiriyor insan.
Yalnız nedense şuna eminim. Bu geceki performanslara göre oy veren jürilerin birincisiyle final geceki karma tablodan çıkacak asıl birinci bence aynı şarkılar olmayacak. Göreceğiz bakalım. Viyana’dan sevgiler…