VİYANA YOLUNDA! – TONIGHT AGAIN – GUY SEBASTIAN

Viyana Yolunda yazı dizimizin sonuna yaklaşırken sırada finalist ülkelerden biri var. Bu seneki misafir ülkemiz Avustralya hakkındaki yazısıyla Barlas yazı dizimizin şimdiki konuğu oluyor.

Avustralya, Avustralya. Ne işin var senin Eurovision’da demeyin. Bence bir dinleyin.

Avrupa ülkelerinin yarıştığı bir yarışmada, daha da doğrusu EBU’nun kapsama alanında bulunan ve çoğunluğunu Avrupa ülkelerinin oluşturduğu bir yarışmada Avustralya’nın da yer alması sizin için ne kadar ironikse, o yarışmanın en iyi şarkılarından birinin de Avustralya’ya ait olması o kadar ironik.

GUY_VIDEO_VCMS_N17757388_998204_648x365_2232454462-hero

Avustralya 60. Yıla özel olmak üzere Viyana’da misafir ülke olarak yer alıyor. Geçtiğimiz sene Jessica Mauboy’un interval act olarak yer alması yetmemiş ki bu sene direkt olarak yarışmacı olarak katılıyorlar. Hem de direkt finalist olarak. Hem de iki yarı finalde de oy kullanma hakkına sahip olarak. Daha ne istesinler. Ancak bu sadece bir sene için geçerli. Ve yeniden ancak, yarışmayı kazanmadıkları takdirde.

Durun, Sydney 2016 diye sevinmeyin. Maalesef ki öyle bir ihtimal yol. Avustralya yarışmayı kazandığı takdirde istediği bir Avrupa ülkesinde yarışmayı düzenleme hakkına sahip olacak. Kangurular ülkesinin Eurovision sahnesinde bir kez daha yer alabilmek için tek şansı şimdilik yarışmayı kazanmak gibi görünüyor.

994848-62ccbe06-1854-11e4-83b4-ace9faebd214

Uzak diyarlardan Viyana yolunu tutacak isim ise Tonight Again adlı şarkısıyla Guy Sebastian. Dünyanın bir çok ülkesinde yayınlanan ancak ülkemizde tutmayan X Factor adlı yarışmanın birincisi olan Guy Sebastian, yarışmayı kazandığı tarihten itibaren sürekli popülaritesini artırmış biri.

Evet belki bir Kylie Minogue, bir Sia bekliyordunuz ama Guy Sebastian da hiç fena değil. Hatta kişisel fikrimi yazıya katacak olursam bu şarkı kesinlikle benim en favori şarkım, birincim.

Favorilerden biri olarak kabul gören Tonight Again adlı şarkı sadece 72 saat içerisinde yazılmış ve kaydedilmiş. Buna rağmen şarkı daha ilk dinleyişte “işte bu olmuş” dedirtiyor.

tumblr_me72u6si7v1rjwvago1_r1_1280

Canlı performans mı dediniz. Açın Youtube’u ve Guy Sebastian’ın Amsterdam’daki canlı performansını izleyin. Kusursuz bir performans. Performansına laf atan çarpılabilir, o derece. Şarkının bir de 3 dakika 23 saniyelik bir versiyonu daha var ki enfes bir şey. Eğer o versiyonla yarışmasına izin verilseydi ben şahsen şimdiden Avustralya’nın galibiyetini kutlamaya başlamıştım.

Sempati oylarıyla işi gayet kolayca götürebileceğini ve zafere adını yazdırabileceğini düşündüğüm Avustralya şarkısı dinlerken kulaklarda kalite etkisi bırakan bir şarkı. Guy Sebastian’ın Tonight Again isimli şarkıyı “23 Mayıs gecesi bir kez daha” söyleyip söyleyemeyeceğini ise kısa bir zaman içerisinde öğreneceğiz.