VİYANA YOLUNDA! – BLACK SMOKE – ANN SOPHIE

Haberiniz var mı bilmiyorum, Almanya’yı yıllar önce Türklerden oluşan Sürpriz isimli bir grup Kudüs’e Seyahat isimli bir parçayla temsil etmişti. Ancak o sene Almanya ulusal finalini kazanan isim aslında bizim Türkler değildi. Birinci olan Corinna May diskalifiye edildiği için Kudüs yolunu tutan isim yarışmayı ikinci sırada bitiren Sürpriz grubu olmuştu.

Bu sene de Almanya finali heyecanla takip edilen Eurovision showlarından biri oldu. Hatta yarışma sonundaki skandal, yarışmaya katılmayan ülkemizde bile haber oldu.

nach-andreas-kuemmerts-absage-wird-ann-sophie-deutschland-beim-esc-finale-am-23-mai-in-wien-repraesentieren-

Sekiz ayrı ismin ikişer şarkıyla yarıştığı ulusal finalde son ikiye kalan isimler Ann Sophie ve Andreas Kümmert oldu. Yarışma sonrasında açıklanan sonuçlara göre Andreas Kümmert oyların ezici çoğunluğunu alarak Viyana’da ülkesini temsil etmeye hak kazandı. Biz Kümmert’in şarkısını bir kez daha söylemesini beklerken işler biraz rayından çıktı ve Andreas Kümmert, Eurovision Şarkı Yarışması’na gitmeyi reddetti ve ikinci olan Ann Sophie’nin Eurovision’a gitmesini istedi. Oluşabilecek bir kaos ortamını profesyonelliği ile engelleyen sunucu Barbara Schöneberger, ikinci olan Ann Sophie’yi ulusal finalin galibi ilan etti.

annsophie288_v-contentxl

Gelelim ulusal final skandalından şarkıya. Lenavari tarzıyla dikkat çeken Ann Sophie, tıpkı geçen seneki Elaiza gibi wildcard raundundan finale kalan bir isim. Böylece Almanya’yı iki sene art arda diğer yedi katılımcıya göre daha amatör bir isim temsil edecek.

Black Smoke, Vatikan’da Papalık seçimlerinin bir türlü sonuçlanamamasını değil de iki kişi arasındaki aşkı anlatan bir şarkı. Üç kelimeyi dile getirmek için iki kalbimiz var ama kara bir dumanla kalakaldık ortada diyor kısaca.

20150304_Hannover_ESC_Unser_Song_Fuer_Oesterreich_Ann_Sophie_0426

24 yaşındaki Ann Sophie, İngiltere doğumlu ancak Alman asıllı. Müzik kariyerine 2011 yılında başlayan Ann Sophie yarışma öncesinde ulusal finaldeki duruma bir nevi atıfta bulunan “Silver into Gold” adlı albümünü de yayınladı.

Müzik dünyasına akıllara kazanır bir biçimde merhaba diyen Ann Sophie bakalım bu başarısının devamını getirebilecek mi? Eurovision’da yarışan diğer bir çok isim gibi Ann Sophie’nin de akıllarda kalmasında yarışmada alacağı derece büyük bir rol oynayacak. Bakalım Ann Sophie, tarzıyla da andırdığı Lena gibi kalıcı mı olacak yoksa yarışma sonrasında sönüp gidecek mi?