VİYANA YOLUNDA: N’OUBLIEZ PAS – LISA ANGELL

Viyana Yolunda yazı dizisi tüm hızıyla devam ediyor. Bu seferki konuğumuz köşe yazılarıyla blog ekibimizde de yer alan Önder Selek’ten geliyor. Üyemiz bir süredir yaşadığı Fransa’dan bizlere sesleniyor.

Daha onceki yazilarda Fransa ‘da örovizyona olan ragbetin ne kadar yeteri kadar bahsetmistim. Gecen sene Fransa ‘nin örovizyon tarihindeki ilk sonunculugunu almasindan bu yana da degisen bir sey yok. 23 Ocakta gelen habere gore Fransa’yi bu sene Lisa Angell N’oubliez Pas isimli sarkiyla temsil edecek.

Son yillarda gorevlendirme usulu temsilcilerini belirleyen Fransa’nin gecen sene tekrar ulusal final uygulamasina dondugu ; alinan kotu sonuctan sonra ise gorevlendirme uygulamasina geri donuldugu kulislerde konusulanlar.

lisa-angell-france

N’oubliez Pas Fransa’nin onde gelen yahudi bestecilerinden Robert Goldman ‘a ait. Ayni zamanda bu Goldman’in « Je n’ai que mon âme »dan sonra örovizyonda yarisan ikinci bestesi olacak. Besteci, Patrica Kaas, Patrick Fiori ve Yannick Noah gibi isimlere verdigi bestelerle taniniyor.

Lisa Angell ise 46 yasinda bugune kadar iki album yapmis fakat ne yazik ki istedigi cikisi elde edememis. Taninan bir sarkici degil. Fakat 23 Ocak’tan itibaren katildigi televizyon programlarindaki canli performansiyla butun Fransa’nin begenisini topladigini soyleyebiliriz.

Sarkinin guclu bir ballad oldugu konusunda neredeyse herkes hemfikir. Ote yandan klasik bir sarki olmasi konusunda örovizyon fanlari tarafindan sikca elestirildigi de bir gercek.

photo_1422000173

Lisa Angell’in kusursuz vokal performansinin Amsterdam konserinde ayakta alkislanmasi Fransiz fanlari biraz olsun umutlandirdi. Yine de en iyi ihtimalle ilk 10’da bitiren bir Fransa’nin burda herkesi gereginden fazla mutlu edecegini soyleyebiliriz.

Kisisel fikrim, eger her sey yolunda giderse, bu sene Fransa’nin 2012 ve 2014’de Ispanya’nin aldigi sonuca goz kirptigi. Gecen seneki gibi bir hezimet ise asla beklenen sonuclar arasinda degil. Tipki Paris 2016 gibi.