BALTIK ÜLKELERİ TEMSİLCİLERİNİ BELİRLEDİ

12427995261335314775Patchwork_flag_of_baltic_countries.svg.hi

Estonya, Letonya ve Litvanya. Geçtiğimiz haftasonu bu üç Baltık ülkesi ulusal finallerinin son aşamalarıyla birlikte Eurovision yolcularını belirledi. İşte üç ülkenin kazananları:

ESTONYA: Estonya ulusal finalinin sonucu pek de şaşırtıcı olmadı. Oyların oldukça büyük bir bölümünü alan Elina Born ve Stig Rasta ikilisi, Googbye to Yesterday adlı şarkılarıyla ülkelerini Viyana’da temsil etme hakkına sahip oldu. Goodbye to Yesterday daha ulusal final süreci sonuçlanmadan bir çok kişinin bu seneki favorisi haline gelmişti.

LETONYA: Supernova adlı 20 şarkılık ulusal final sürecinde finale kalan dört isimden zaferi elden ise Aminata oldu. Love Injected şarkısıyla Letonya temsilcisi olan Aminata, Eurovision’un iddialı isimlerinden olacak gibi.

https://www.youtube.com/watch?v=GuiX3pDk1PA

LİTVANYA: Önce şarkısını daha sonra şarkıyı söyleyecek isimleri seçen Litvanya’da ise kazanan Monika ve Vaidas ikilisi oldu. Geçtiğimiz haftaya kadar Eurovizijos adlı ulusal finalde bireysel olarak yarışan Monika ve Vaidas, final haftasında güçlerini birleştirerek sahneye ikili olarak çıkmaya karar verdiler. Monika ve Vaidas, Viyana’da This Time adlı şarkıyı seslendirecekler.