#MELFEST2015 BAŞLIYOR – İŞTE İLK YARI FİNALİN ANALİZİ

Eurovision’un iddialı ülkelerinden İsveç’in bu yılki temsilcisi kim olacak?

mf 1sf

Eurovision’un iddialı ülkelerinden İsveç’in bu yılki temsilcisi kim olacak? İşte bu sorunun yanıtını öğrenmek için 14 Mart tarihini beklememiz gerekiyor. 14 Mart’ta yapılacak finalden önce Melodifestivalen’ın ilk yarı finali 7 Şubat Cumartesi akşamı canlı olarak SVT’de yayınlanacak.

Provaların başladığı ilk yarı finalin favorileri de şimdiden diğer isimlerin arasından sıyrılmayı başardı.

2011 yılında Melodifestivalen’ın galibi olan Eric Saade bu yıl da şimdiden favoriler arasında. Saade’nin seslendireceği Sting isimli şarkı Sam Arash Fahmi, Fredrik Kempe, Hamed “K-one” Pirouzpanah ve David Kreuger işbirliği ile bestelenip sözlendirildi. Prova görüntülerinde çok büyük bir sürpriz sunmayan Eric Saade ve şarkısı Sting şimdilik Eric Saade’nin popülaritesiyle direkt olarak final biletini almaya aday olan en güçlü isim.

Elize Ryd ve Rickard Söderberg’in birlikte seslendirecekleri şarkı “One by One” da şimdiden favoriler arasında. 1975 doğumlu bir tenör olan Rickard Söderberg, iddialı göz makyajı ve ihtişamlı görünümünün yanı sıra şarkının seslendirilmesine kattığı destek ile bu katılımın en ayırt edici yanı olmuş durumda. 1984 doğumlu Elize Ryd ise ünlü İsveç’li metal grubu Amaranthe’nin solisti. Rickard Söderberg’in tenör gırtlağı ve Elize Ryd’in rock yorumu ile güçlü bir performansını izleyeceğimiz “One by One”, Elize Ryd, Jimmy Jansson, Karl-Ola Kjellholm ve Sharon Vaughn tarafından yazılmış bir şarkı.

Daha önce beş kez Melodifestivalen sahnesinde arz-ı endam eden ve 2003’te Fame grubunun bir üyesi olarak Sertab Erener’e Eurovision’da rakip olan Jessica Andersson’un seslendireceği “Can’t Hurt Me Now” ve Molly Pettersson Hammar’ın seslendireceği “I’ll be There” final için şansı olan diğer iki şarkı.

Dolly Style ve bizlere selam çakan şarkıları “Hello Hi”, Behrang Miri feat. Victor Fritz Crone tarafından seslendirilecek “Det Rår vi Inte För” ve Daniel Gildenlöw’ün seslendireceği “Pappa” direkt final şansı az görülen şarkılardan. Bu üç katılımdan yalnızca Dolly Style’ın Andra Chansen şansı doğabilir gibi görünüyor.

Sunuculuğunu geçtiğimiz yılın galibi Sanna Nielsen ve Robin Paulsson’un üstleneceği Meloditestivalen’ın 7 Şubat Cumartesi akşamı düzenlenecek ilk yarı finalini SVT’nin internet sitesinden de izlemeniz mümkün.

Keyifli seyirler.

(görsel: esctoday.com)