BELÇİKA: LOIC NOTTET VİYANA YOLCUSU

IMG_5805.JPG

Belçika’nın bu sene Eurovision’dan sorumlu televizyonu RTBF, önümüzdeki sene Viyana’da ülkelerini Loic Nottet’in temsil edeceğini duyurdu.

RTBF temsilcisini yeniden görevlendirme yaparak belirlemeyi tercih etti. Kanalın şarkı seçme yönteminin nasıl olacağını önümüzdeki günlerde açıklaması bekleniyor.

Loic Nottet, ülkemizde O Ses Türkiye olarak yayınlanan The Voice programının Belçika versiyonunda geçen sezon ikinci olmuştu. RTBF 2013 yılında yine The Voice Belgium’un ilk sezon birincisi Roberto Bellarosa’yı görevlendirmişti.

17 yaşındaki Loic Nottet, programda Rihanna’nın Diamonds adlı parçasını seslendirmiş ve tüm ülkenin beğenisini kazanmış. Genç ve yetenekli şarkıcı, yarışmanın ardından Sony Music Entertaintment Belgium ile albüm sözleşmesi imzaladı.

RTBF’nin Kasım ayının sonunda bir basın toplantısı düzenleyerek Loic Nottet’i ve Eurovision planlarını resmi olarak açıklaması bekleniyor.

RTBF ve VRT, Belçika’nın Eurovision Şarkı Yarışması’ndan sorumlu iki kanalı ve bu iki kanal sırayla Eurovision temsilcisini belirleme hakkına sahip oluyor. 2014 yılında Felemenkçe kanal VRT ulusal final düzenlemeyi tercih etmiş ve ülkeyi Danimarka’da Mother adlı şarkısıyla Axel Hirsoux temsil etmişti. Ancak Axel Hirsoux, ülkesini finale çıkarmayı başaramamıştı.

2013 yılında ise Fransızca kanal RTBF Roberto Bellarosa’yı görevlendirmiş ve şarkı ulusal final ile belirlenmişti. Love Kills adlı şarkısıyla Malmö’de yarışan Bellarosa, yarışmayı 12. sırada tamamlamıştı.

Belçika, Eurovision Şarkı Yarışması’na ilk defa 1956’daki ilk yarışmayla merhaba demiş ve 1986 yılında Sandra Kim ile birinciliği elde etmişti. Belçika, 1994, 1997 ve 2001 yılları haricinde bütün yarışmalarda yer aldı.

Kaynak: ESCToday