[ONİKİPUAN ÖZEL] – ALIONA MOON – “BİZ MOLDOVALILAR HERŞEYİN ÜSTESİNDEN GELİRİZ!”

OGAE Türkiye oylamasının bizlere ulaşan sonuçlarına göre en büyük sürprizi olmasına kesin gözüyle baktığımız Moldova’nın şarkısı “O Mie”‘yi seslendiren Aliona MOON da Amsterdam’daki konserde yer alan sanatçılardandı. Geçen yıl ki Up-Tempo şarkının ardından neden Ballad ile yarıştığı, Pasha PARFENY’nin bu karardaki etkisi ve yarışmadan bekletileri hakkında sizler için keyifli bir söyleşi gerçekleştirdik. Röportajın sonunda yarışma şarkısını Onikipuan okuyucularına özel söylediğini de ekleyelim!

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=PA5rYHsOAqc&w=560&h=315]

“Neden Up-Tempo yerine Ballad?”

Geçtiğimiz yıl Pasha Parfeny’ye eşlik eden grupta yer alan Aliona MOON, “Lautar” gibi bir Up-Tempo şarkının ardından Ballad ile yarışma kararı almalarının da Pasha’nın etkisiyle olduğunu ifade etti. “Güzel bir ballad ve iyi bir şarkı besteledi. Neden bunu Eurovision’da kullanmayalım ki? diye düşündük. (…) “Biz Moldova’lılar müziğe çok yatkın bir ulusuz. Ballad ya da geleneksel, ulusal ya da popüler. Ne olursa olsun, hepsinin üstesinden gelmekte gayet iyiyiz.”

“Her dakikanın tadını çıkartmak”

“Yarışmadan beklentilerim ise,Her bir dakikanın tadına varmak. İyi bir yarışma çıkarıp,herkesi mutlu etmek ve güzel bir yarışma sonucu beklemek olarak özetlenebilir.”

“Zor olan sizi en iyisini yapmaya zorluyor.”

“Çok zor bir grupta yer almak, size en iyisini yaptırttırıyor. Hatta ikinci yarıfinalde olduğunuzun da ötesinde. Rakiplerimiz gerçekten çok güçlü. Pekçok Ballad söyleyen hemcinsim var ve yarışma gerçekten çok zorlu olacak ki, bu seyirciler için de çok ilginç olacak.

“Rumenceye ruhum daha yatkın”

“Rumence mi ingilizce mi dersiniz, ben Rumence’yi tercih ediyorum. Herşeyden öte anadilim ve ruhuma daha yakın olduğunu hissediyorum.”

Genç sanatçı röportajını ise az ama öz bir istekle bitirdi.

“Şarkımı beğendiyseniz, lütfen oy vermeyi unutmayın!”

Moldova 14 Mayıs akşamı yapılacak 1. yarıfinalde 12. sırada yarışacak.

(Röportaj: Tolga IRKAN)
(Kamera: M. Feridun ÖZVEREN)