İKİZLER BİR KEZ DAHA İŞ BAŞINDA!

Jedward 23.07.10

Bu akşam İrlanda‘nın başkenti Dublin‘de düzenlenen Eurovision şarkı yarışması ulusal finalinin kazananı geçen yıl olduğu gibi Jedward grubu oldu.

İrlanda devlet televizyonu RTE  tarafından düzenlenen ulusal finalde 5 finalist yarıştı.Jüri ve halk oyunun kazananı belirlediği finalde,birincilik ipini geçen yıl olduğu ikiz kardeşlerden oluşan Jedward grubu  ve şarkıları “Waterline” oldu.

Geceye konuk sanatçı olarak katılan  1976 Eurovision şarkı yarışması birincisi Birleşik Krallık’tan Brotherhood of man grubu,kendilerine Eurovision’da birincilik kazandıran şarkıları “Save your kisses for me” yi seslendirdiler.

Jedward grubu geçen yıl Almanya’nın Dusseldorf şehrinde düzenlenen 56.cı Eurovision şarkı yarışmasında İrlanda adına “Lipstick” şarkısıyla yarışıp 115 puanla 8.ci olmuşlardı.Bu yıl Azerbaycan’ın başkenti Bakü‘de düzenlenecek olan 57.ci Eurovision şarkı yarışmasında ise Jedward grubu 22 Mayıs’ta ki ilk yarı finalde İrlanda adına finalde yarışmak için sahne alacaklar.

Eurovision şarkı yarışmalarının en eski katılımcılarından birisi olan İrlanda 1992-93 ve 94 yıllarında  üst üste  3 defa  ve toplamda da 7 defa yarışmayı kazanan tek ülke rekorunu elinde bulunduruyor.

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=KPjxRZL6Z0c&feature=player_embedded]