İZLANDA: İŞTE BÜTÜN FİNALİSTLER

sc3b6ngvakeppni sjc3b3nvarpsins 2012

Üç hafta süren yarı final serisinden sonra, İzlanda ulusal finalinde yarışacak bütün finalistler belli oldu. Peki listede kimler var? Bunun için yazımıza bir göz atmanız yeterli. İşte finalistler:

1. yarı final

  • Blár Ópal – Stattu Upp
  • Greta Salóme & Jónsi – Mundu Eftir Mér

Jónsi, İstanbul’da yapılan yarışmada ülkesini temsil etmiş ve 16 puanla yarışmayı 19. sırada bitirmişti.

2. yarı final

  • Regína Ósk Óskarsdóttir – Hjartað brennur
  • Simbi og Hrútspungarnir – Hey

Bu yarı finalde yarışıp finale kalan Regína Ósk da, 2008 yılında İzlanda’yı temsil eden Euroband’in bir üyesiydi. Euroband, finalde 64 puanla 14. sırada yer almıştı.

3. yarı final

  • Magni Ásgeirsson – Hugarró
  • Greta Salóme, Heiða & Guðrún Árný – Aldrei sleppir mér

Bu yarı finalden finale kalan isimler de, aslında İzlanda finali takipçilerine fazla uzak olmayan isimler. Magni Ásgeirsson, geçtiğimiz sene de ulusal finalde yarışmış ve yarışı ikinci sırada tamamlamıştı. Greta Salóme ise birinci yarı finaldeki Jonsi ile olan düetinden sonra, yarıştığı diğer şarkıyı da finale çıkarmayı başardı.

Finalistler belli oldu, üçüncü yarı finalde de bitti dedik ama, bitmedi! Ne oldu bilinmez ama, tamamen televoting ile sonuçların belirlendiği İzlanda ulusal finalinde jüri, ikinci yarı finalde  “Stund með þér” adlı şarkıyla yarışan “Rósa Birgitta Ísfeld”i de  final listesine dahil etti. Ve böylece final listesi tamamlanmış oldu.

İzlanda ulusal finalinde haftaya, finalistlerin yer aldığı bir tanıtım programı yayınlanacak. Ülkeyi Bakü’de temsil edecek isim ise 11 Şubat akşamı belli olacak.

 

Haber: Harun Barlas Gürsoy