İZLANDA’DA İLK FİNALİSTLER BELLİ OLDU!

s25c325b6ngvakeppnisj25c325b3nvarpsins2012

İzlanda Televizyonu RUV, geçtiğimiz bir kaç senede olduğu gibi bu sene de aynı formatta devam ediyor. Her yarı finalde 5 şarkının yarıştığı ulusal finalde toplamda 3 yarı finalde 15 şarkı İzlanda’yı Eurovision’da temsil etmek için çabalayacak.

Bu gece yapılan İzlanda ulusal finalinin ilk yarı finalinde finale kalanlar arasında tanıdık bir isim de var: 2004 yılında ülkesini temsil eden Jonsi. Bu yıl şansını Greta Salóme ile birlikte deneyen Jonsi salondan büyük alkış aldı ve oylama sonucunda finale kaldı. İzlanda finalinde yarışmaya hak kazanan diğer isim ise “Stattu Upp” adlı şarkılarıyla “Blár Ópal” grubu oldu. “Blár Ópal” da tıpkı Jonsi & Greta Salome ikilisi gibi salondaki izleyiciler tarafından en çok beğenilen şarkılar arasındaydı.

21 ve 28 Ocak tarihlerinde ikinci ve üçüncü yarı final etapları gerçekleştirilecek İzlanda ulusal finalinde toplamda 6 şarkının yarışacağı büyük final 11 Şubat’ta yapılacak. Son yıllarda finalin değişmez isimlerinden biri olan bu ülkeyi bakalım Bakü’de kim temsil etme şansını yakalayacak.

Haber: Harun Barlas Gürsoy