ONİKİPUAN EUROVISION.TV’DEKİ İLK VE TEK TÜRKÇE İÇERİKLİ SİTE OLARAK YAYIMDA!

eurovisionstandups

 

Onikipuan.com, Avrupa Yayın Birliği EBU’nun Eurovision Şarkı Yarışması resmi portalı, www.eurovision.tv adresinde Türkçe içerik sağlayan İLK VE TEK site olarak bugün itibarıyla resmen yayımına başladı!

Önümüzdeki aylardan itibaren eurovision.tv portalındaki “My Eurovision” bölümünü “fan oryante” bir yapıya dönüştürmeye hazırlanan EBU, konuyla ilgili olarak OGAE ile uzlaştığı “partner içerik sağlama projesinin” ilk adımı olarak, Avrupa’nın dört bir yanındaki OGAE sitelerinin resmi yayım organlarının bu platform bünyesinde gösterilmesine bugünden itibaren başladı.

 İlk etapta Finlandiya, Almanya (EC Germany), Yunanistan, İtalya, Polonya ve İspanya’nın OGAE kulüpleri ile birlikte ülkemizden OGAE Türkiye’nin yayım organı www.onikipuan.com, teknik test süreçlerinin tamamlanmasıyla bu platformdan içerik sağlayan ilk kulüpler oldular. Önümüzdeki günlerde diğer OGAE kulüplerinin de altyapı çalışmalarını tamamlamasıyla www.eurovision.tv,  ana dillerde Eurovision Şarkı Yarışması ile ilgili aktüel, informatif ve çok yönlü içerik temini konusunda TEK  RESMİ kaynak olma ayrıcalığını sağlamlaştıracak.

ONİKİPUAN TEK TÜRKÇE İÇERİK SAĞLAYICI!

Onikipuan.com OGAE ve EBU’nun anlaşması üzerine, tamamladığı teknik altyapı ve düzenli içeriği ile bu platform bünyesinden yayıma başlayan İLK VE TEK Türkçe site oldu. 52.000’in üzerinde ziyaretçi sayısını Mayıs ayında 1.000.000’un üzerine çıkaran www.eurovision.tv üzerinden haber, analiz ve değerlendirmelerini okuyucularına ulaştıracak site, geniş redaksiyon ekibini daha da büyüterek EBU’nun istediği düzenli, güvenilir ve akıcı bilgi akışını sağlama yönünde çalışmalarını hızlandıracak. 

SİSTEM NASIL İŞLEYECEK?

OGAE Kulüplerinin sitelerindeki içeriği eurovision.tv portalına ayrıca  taşımaları gerekmeyecek. Söz konusu içerikler, RSS feedler vasıtasıyla, lokal sitelerde yayımının hemen ardından eurovision.tv bünyesinde de yansıtılmaya başlayacak. Yayımlanan haberlerin başlıkları tıklandığında ise, bulunulan eurovision.tv sayfası üzerinde, -sayfa bilgileri kaybolmadan- yeni bir sayfa açılacak ve mevcut haberin orjinal site üzerindeki görüntüsü aynen ekranlara taşınmış olacak.

Bugüne kadar  Karşılıklı fikir, öneri alışverişi düzleminde ilerleyen ilişkilerini, somut projeler üzerinden ortak çalışmalara yansıtmaya hazırlanan EBU ve OGAE Network’ün, bu minvalde ilk adımı  “partner içerik sağlama projesi” ile start almış oldu. OGAE Network, “My Eurovision” alanının dönüşümünde aktif rol oynayacak.

Onikipuan ve diğer OGAE sitelerini eurovision.tv’den topluca takip etmek için, aşağıdaki adresi tıklayabilirsiniz:

http://www.eurovision.tv/page/about/fans