PIERO ESTERIORE : “YAŞAMA SEVİNCİMİ KAYBETMİŞTİM”

piero esteriore

2004 yılında Istanbul’da İsviçre adına yarışarak, yarışmayı puansız tamamlayan Piero ESTERIORE, şansını bu kez de “Yetenek Sizsiniz” programının Alman versiyonun da deniyor!

Eurovision şarkı yarışmasındaki başarısızlığının ardından, kendisi için çok önemli olduğunu her fırsatta dile getirdiği büyükbabasını kaybeden ve akabinde depresyona giren genç sanatçı, uyuşturucu problemleriyle de uzun süre İsviçre ve Alman basınının gündeminde kalmıştı.

Kariyeri için son şans olarak gördüğünü dile getirdiği “Das Supertalent” yarışmasında Zucchero & Pavarotti düeti “Miserere”‘yi seslendiren Esteriore, hem jüriden, hem de salonda bulunan izleyicilerden tam not aldı! Üstelik Modern Talking’in efsanevi üyesi, Eurovision’da 3 kez besteci olarak yarışan ve zor beğenip, ağır eleştirileriyle Alman basınının her daim gözdesi olan, jüri başkanı Dieter Bohlen’nin övgülerini de alarak! “Şarkıyla harika bütünleştin. Şu ana kadar yarışanlar içerisinde en iyisi olduğuna inanıyorum” diyen Bohlen ile birlikte 2 diğer jüri üyesinin “Evet”‘lerini alan Esteriore yarışmada bir sonraki tura kalmayı başardı. Jürinin övgüleri sonunda gözyaşlarına hakim olamayan genç sanatçı : “Yaşama sevincimi kaybetmiştim. Bu benim için yeni bir başlangıç olacak.” şeklinde konuştu.

Aşağıdaki linkten Piero Esteriore ve performansını izleyebilirsiniz:

http://www.rtl.de/cms/sendungen/das-supertalent/die-shows/das-supertalent-2011-piero-esteriore-ich-hatte-die-lebensfreude-verloren-1ac8f-6f83-23-888575.html

(Haber: Osman KURAL)

(Kaynak: RTL.de)