“AFTUR HEİM” DÜSSELDORF YOLCUSU!

 

vinirsjonna e1296145615383

İzlanda finali dün akşam yapıldı. Birbirinden iddialı tam 7 şarkının İzlanda’yı Düsseldorf’ta temsil etmek için yarıştığı ulusal finalde ipi göğüsleyen şarkı “Aftur Heim” oldu.

Yapılan tele-oylama sonucu önce ilk iki sırayı alan şarkılar dereceleri açıklanmadan sahneye davet edildi, Magni Ásgeirsson ve Sigurjon’s Friends süperfinale çıkan iki isim oldu. Bu iki isimden Düsseldorf’ta İzlanda’yı temsil edecek şarkı ise Aftur Heim oldu.

Gecenin en büyük şoku ise, daha 2 sene önce İzlanda’yı Moskova’da ikinciliğe taşıyan Yohanna’nın ilk ikiye dahi kalamaması oldu. Yohanna, bu sene İzlanda ulusal finalinin ikinci yarı finalinde yarışmış ve “Nott” adlı şarkısıyla finalde yarışmaya hak kazanmıştı.

Hatırlayacağınız gibi Aftur Heim şarkısı, birkaç hafta önce aramızdan ayrılan Sigurjon Brink tarafından bestelenmişti ve ulusal finalde şarkıyı kendisinin söylemesi bekleniyordu. Acı bir şekilde aramızdan ayrılan Sigurjon Brink’in şarkısını arkadaşları “Gunnar Ólason, Vignir Snær Vigfússon, Pálmi Sigurhjartarson, Matthías Matthíasson, Hreimur Örn Heimisson ve Benedikt Brynleifsson” seslendirdi. Grup üyelerinden Matthias Matthiasson da “Eldgos” adlı şarkısıyla dünkü finalde yarışan isimlerden biriydi. İki senedir İzlanda ulusal finalinde umduğunu bulamayan Mathiasson, en azından bu şekilde Düsseldorf biletini kaptı.

Sigurjon Brink hayatta olsaydı Aftur Heim kazanır mıydı bilinmez, ama gerçek şu ki Sigurjon Brink İzlandalıların sevdiği müzisyenlerden biriydi. Geçtiğimiz seneki ulusal finalde iki şarkıyla yarışmış ve Waterslide adlı şarkısı Hera Björk’ün ardından yarışı ikinci sırada bitirmişti.

Aftur Heim, 12 Mayıs’taki ikinci yarı finalde finale kalabilmek için yarışacak.

İzlanda Finali Performansı : http://www.youtube.com/watch?v=vnfLtxQfxMc

Harun Barlas Gürsoy